Hlavní obsah

Ostravský tým opět na trase charitativního závodu

Novinky, Josef Zajíc

Již potřetí se tým OSTRAVA!!! zúčastní charitativního závodu Metrostav Handy Cyklo Maraton 2016, který propojuje zdravé a handicapované jedince a pojede se od 2. do 6. srpna. Na třicet osm přihlášených týmů čeká trasa napříč Českou a Slovenskou republikou. Trasa je dlouhá 2222 kilometrů.

Foto: Josef Zajíc

Metrostav Handy Cyklo Maraton 2016. 2.- 6.8.2016. Dojezd do průjezdního bodu v Ostravě na Prokešově náměstí v roce 2015. Tým Ostrava !!!

Článek

Ostravský tým bude mít startovní číslo 23. Z Pražského hradu vyrazí první z osmičlenného týmu po 13. hodině, aby si na trase dlouhé 2222 kilometrů v průběhu 111 hodin předával štafetu s dalšími členy družstva. Podmínkou je, aby každý člen družstva ujel nejméně 100 kilometrů.

Akce má kromě sportovního také charitativní rozměr. V každém týmu je jeden handicapovaný sportovec - v případě ostravského týmu je to téměř nevidomý Tomáš Kráčalík, který pojede na tandemovém kole.

Ostravské družstvo navíc pomůže Vojtěchovi Konečnému z Kobeřic, který je v současné době v péči Rehabilitačního ústavu v Hrabyni. Vojtěch Konečný v září prožije motivační víkend s dalšími handicapovanými, kteří stejnou možnost dostanou díky dalším přihlášeným týmům.

Ve středu 3. srpna v době od 15 do 21 hodin může pro Vojtěcha Konečného  veřejnost "vyšlapat" peníze na nákup rehabilitačních pomůcek.

„V tuto dobu bude před OC FORUM Nová Karolina umístěn ostravský stánek se stacionárním kolem. Každý našlapaný kilometr vyměníme z rozpočtu města za desetikorunu. Vloni veřejnost na Prokešově náměstí našlapala 2130 kilometrů a patron Radek Naňal dostal z rozpočtu města 21 300 korun,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy.

Jedním z průjezdných bodů bude od středy 3. srpna od 18.20 hodin do 4. srpna do 7.30 hodin ostravské Trojhalí. Tam a v uvedené době mají občané možnost povzbudit všechny účastníky Metrostav Handy Cyklo Maratonu 2016.

Ostravský tým tvoří: Tomáš Macura, primátor města Ostravy, Kateřina Šebestová, náměstkyně primátora města Ostrava, Martin Štěpánek, náměstek primátora města Ostravy, Radim Muroň a Tomáš Grasser, úředníci MMO, Petr Šebesta, Tomáš Kráčalík, handicapovaný sportovec, který jede na tandemu s Tomášem Grygierem. Řidič, manažer, nákupčí a zásobovač: tisková mluvčí MMO Andrea Vojkovská.

Partnery týmu jsou společnosti Kodecar, Bikomatic a Nutrend.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám