Hlavní obsah

Ostravský "skelet" si na dostavbu počká do srpna 2015

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada statutárního města Ostravy odsouhlasila prodloužení termínu dostavby ostravského "skeletu", který stojí proti Domu kultury města Ostravy. Návrh rady prošel zastupitelstvem na zasedání 26. června.

Foto: Josef Zajíc
Článek

Objekt na ulici 28. října v Ostravě se začal stavět v roce 1987 jako sídlo bývalého krajského výboru KSČ. Stavba byla v roce 1988 zastavena. Od té doby je snaha s tímto "stánkem" proti Domu kultury města Ostravy něco udělat.

Město Ostrava v roce 2008 prodalo společnosti RED HOUSE DEVELOPMENT a. s. nemovitosti v Moravské Ostravě, pozemky a rozestavěnou stavbu, známou pod označením "skelet" za 32 936 247 Kč.

Společnost se po odkoupení zavázala zrealizovat výstavbu objektu na nemovitostech, tj. buď dostavěním skeletu, nebo vybudováním nové stavby na jeho místě ve lhůtě do 5 let ode dne uzavření kupní smlouvy - tedy do 16. července 2013. Společnost RED HOUSE DEVELOPMENT a. s. zažádala o prodloužení lhůty k realizaci objektu do 31. srpna 2015.

"Máme zájem o využití této lokality a o dostavbu skeletu. Protože známe situaci na trhu a společnost se na nás obrátila s žádostí o prodloužení termínu na realizaci záměru, jako radní jsme s uzavřením dodatku smlouvy, který prodloužení  lhůty umožní, souhlasili," řekl k žádosti primátor města Ostravy Petr Kajnar.

Ve středu 26. června návrh rady prošel zastupitelstvem statutárního města Ostrava usnesením č. 1857/ZM1014/26 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám