Hlavní obsah

Ostravský festival hledá mladé pěvecké talenty, zájem mají i soutěžící ze zahraničí

Novinky, Petra Kubecová

V Ostravě letos proběhne první ročník unikátního soutěžního festivalu International Young Talent Festival, který je určený zpěvákům od 8 do 26 let.

Foto: Kantors Creative Club

Mezinárodní soutěžní festival právě startuje.

Článek

Třídenní soutěžní festival je místem setkávání mladých, začínajících umělců, kteří současně absolvují bohatý doprovodný program, porovnají si své síly s vrstevníky, zúčastní se řady společenských setkání a navážou cenná přátelství. Z festivalu si odnesou nezapomenutelné zážitky a hlavně zkušenosti.

„Uspořádali jsme tři ročníky pěvecké soutěže Talent Ostrava a řekli jsme si, že to chce změnu. Je velký zájem ze strany soutěžících ze zahraničí, zejména pak z východní Evropy, a proto jsme změnili nejen název, ale i celou koncepci. Podobný formát pro populární zpěv nenaleznete nikde jinde. Většina takových festivalů je určena operním zpěvákům nebo sborům. My chceme tuto jedinečnou festivalovou atmosféru nabídnout i dětem a mladým lidem, kteří se věnují právě populární muzice“ uvedla Táňa Wajs, předsedkyně poroty.

Festival, který proběhne pod záštitou starostky městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, Ing. Petry Bernfeldové a radního pro dopravu JUDr. Lukáše Semeráka se uskuteční v Ostravě ve dnech 10. – 12. května 2018. Zpěváky čeká nejen soutěžní kolo, ale také řada dalších koncertů a doprovodný program.

„Letos se soutěží jen ve dvou kategoriích – děti a dospělí a pro přihlášení je třeba zaslat poslat videonahrávku. Porota potom na základě nahrávek vybere finalisty, kteří se účastní přímo samotného festivalu,” prozradila Wajs.

Veškeré informace a přihlášky do soutěže jsou k dispozici na webových stránkách www.talentfestival.eu nebo na facebookovém profilu soutěže. Uzávěrka přihlášek je 31. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám