Hlavní obsah

Ostravský atletický mítink zveřejnil další hvězdné účastníky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři atletického mítinku Czech Indoor Gala Ostrava 2017 odhalili další tři hvězdné účastníky ze zahraničí. Jsou jimi sprinter Kim Collins a překážkářky Alina Talajová a Cindy Ofiliová. Součástí mítinku bude i XIII. ročník Ostravské laťky.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 3.2.2017 Mezinárodní mítink EA Czech Indoor Gala se bude konat 14. 2.2017. Ilustrační foto.

Článek

Mezinárodní mítink EA Czech Czech Idoor Gala proběhne 14. února v Atletické hale v Ostravě Vítkovicích. Pořadatelé připravili od 14.45 hodin národní program. Hlavní program začne v 16.20 skokem o tyči. Slavnostní zahájení bude v 16.45 hodin.

Nestárnoucí Kim Collins z ostrovního státu Svatý Kryštof a Nevis ozdobí v Ostravě nejkratší sprint na 60 metrů. Šedesátka je jeho oblíbenou distancí. Právě na ni se dvakrát radoval ze světového halového stříbra.

Velmi rychlé časy se dají očekávat na  šedesátce překážek žen, kde bude startovat Běloruska Alina Talajová i dvaadvacetiletá Britka Cindy Ofiliová. Z českých závodnic by této dvojici měli čelit Lucie Koudelová a Kateřina Cachová.

Již dříve potvrdily účast domácí i zahraniční hvězdy. Na čtvrtce se utká duo Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová se svými rivalkami ze čtvrtky překážek Dánkou Sarou Petersenovou a Jamajčankou Kaleise Spencerovou.

V kouli se utkají Tomáš Staněk a Ladislav Prášil s legendou této disciplíny Němcem Davidem Storlem, dvojnásobným mistrem světa.

První ohlášenou hvězdou byl Pavel Maslák, který je zároveň i tváří mítinku. V Ostravě poběží závod na 300 metrů a podle dosavadních výsledků z kontrolních závodů se nachází ve skvělém rozpoložení. Vedle něj zaklekne do bloků i Patrik Šorm, další z atletů, kteří již splnili nominační standart pro HME v Bělehradě.

Potvrzené hvězdy mítinku EA Czech Indoor Gala:

Muži: 60 m - Kim Collins, 300 m -  Pavel Maslák, koule -  David Storl, Konrad Bukowiecki, Tomáš Staněk, Ladislav Prášil.

Ženy: 60 m překážek - Alina Talajová, Cindy Ofili, Kateřina Cachová, 400 m - Sára Petersenová, Laeise Spencerová, Zuzana Hejnová, Denisa Rosolová.

V prodeji jsou poslední vstupenky na tuto atraktivní podívanou, a to prostřednictvím sítě Ticket-Art. Cena vstupenky je 200 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám