Hlavní obsah

Ostravské Týdny vzdělávání dospělých zahrnovaly i počítačový řidičák

Novinky, Beáta Kapošváry

Centrum celoživotního vzdělávání Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity pořádalo v rámci Týdnů vzdělávání dospělých, které probíhaly od září do konce listopadu, bezplatné testování počítačových schopností jakéhokoliv zájemce z řad veřejnosti i studentů či zaměstnanců univerzity.

Foto: Beáta Sklářová

Cvičné testy ECDL v rámci Týdnů vzdělávání dospělých.

Článek

Účastníci této akce měli jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma testy ECDL a dokonce získat zadarmo i ECDL certifikát díky soutěži, která celou tuto akci doprovázela. Svoje počítačové dovednosti si ověřily desítky zájemců a v soutěži ti nejlepší účastníci s nejvyšším počtem bodů získali tyto ceny: 

1. místo: ECDL Komplet v hodnotě 2880 Kč (Index a 8 testů)

2. místo: ECDL Start v hodnotě 1800 Kč (Index a 4 testy) 

3. místo: Minisada v hodnotě 900 Kč (Index a 1 test)

Ceny všem třem výhercům předala vedoucí Centra celoživotního vzdělávání dr. Eva Burianová 26. listopadu, kdy zároveň probíhaly pro účastníky této akce ostré ECDL testy.

Celá tato akce v rámci Týdne vzdělávání dospělých byla určitě přínosná a užitečná. Mnoho lidí dosud neví, co je to „ECDL“ a co si pod tímto pojmem mají představit. Hlavní přínos celé akce je v tom, že se zvýšila informovanost o ECDL a účastníci cvičných testů si vyzkoušeli, jak ECDL testy skutečně vypadají. Největší problémy činil účastníkům modul M4 - Tabulkový kalkulátor Excel, se zbylými moduly neměli problémy.

ECDL testy lze skládat výhradně v testovacích střediscích akreditovaných k tomu účelu. Mezi tato akreditovaná testovací střediska patří i Centrum celoživotního vzdělávání Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity. Novinkou je testování Windows 7 a Office 2010.

Více informací k testům ECDL v našem akreditovaném testovacím středisku naleznete zde.

Certifikát ECDL (European Computer Driving Licence čili Evropský počítačový řidičský průkaz) umožňuje získat konkurenční výhodu při hledání zaměstnání, zvýšit si kvalifikaci a pracovní výkonnost a zefektivnit využívání výpočetní techniky = plní roli oficiálního dokladu o vaší aktivní znalosti informačních technologií. Význam certifikace ECDL neustále roste.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám