Hlavní obsah

Ostravské slůně Rashmi už váží tunu. Šest tipujících téměř uhádlo, kdy se tak stane

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravská ZOO před Vánoci vyhlásila soutěž, v níž měli lidé tipovat, kdy sloní samička Rashmi dosáhne váhy jedné tuny. Lidé poslali celkem 261 tipů. Magická hranice jedné tuny padla v sobotu 9. února.

Foto: ZOO Ostrava

Sloní samička Rashmi

Článek

Při narození měla sloní samička váhu něco přes sto kilogramů, při prvním vážení 19. prosince 2011 pak již 399 kg. V den jejích prvních narozenin vážila 546 kg. "Díky nášlapné váze v pavilonu Rashmi vážíme pravidelně. Již přes týden jsme Rashmi vážili každý den, protože se očekávané váze poměrně rychle blížila," uvedla tisková mluvčí Šárka Kalousková.

Přesný tip v soutěži nevyšel, ovšem nejpřesněji byl Jiří Weidinger, který tipoval 8. února a blízko bylo i pět dalších tipujících, kteří si mysleli, že Rashmi dosáhne tuny 10. února tohoto roku. Jsou to: Kateřina Machalová, Eva Rzymanová, Magdaléna Vrbasová, Martina Ličková a Jarmila Waliszewská. Společně se dvěma dalšími daty to byl druhý nejčastější tip. Výherci se mohou těšit na setkání s nejstarší slonicí Suseelou.

Reklama

Výběr článků

Načítám