Hlavní obsah

Ostravské Lékařské centrum Gynet nabídne vánoční atmosféru i preventivní vyšetření

Novinky, Hana Szotkowská

Vánoční koledy, punč, ale i bezplatná preventivní vyšetření. To vše si pro veřejnost připravilo ostravské Lékařské centrum Gynet. Ve čtvrtek 4. prosince ve 14.00 hodin otevře své dveře veřejnosti a nabídne bohatý program pro děti i dospělé.

Foto: Hana Szotkowská

Už brzy bude zdobit Lékařské centrum Gynet také vánoční strom, na jeho slavnostní rozsvícení zve širokou veřejnost.

Článek

Ještě před příchodem Vánoc nabídne Lékařské centrum GYNET řadu bezplatných preventivních, ale i zajímavých vyšetření. Zájemcům například zdarma vyšetří hladinu cukru v krvi, hladinu celkového cholesterolu nabídne i měření tělesného tuku a spočítání BMI indexu.

Kromě vyšetření bude na programu třeba i nácvik správné techniky mytí rukou. „Pro většinu z nás je mytí rukou banální záležitost. Praxe bohužel často ukazuje, že si lidé neumí ruce umýt správně a důkladně. Vyzkoušet si to mohou přijít na naši čtvrteční akci, to zda si umyjí ruce správně, odhalí speciální UV lampa,“ uvedl vedoucí lékař kliniky GYNET MUDr. Hynek Kudělka.

Preventivní program pak doplní také nácvik a ukázka první pomoci. Návštěvníci si budou moci prakticky vyzkoušet život zachraňující úkony, jako je dýchání z úst do úst nebo masáž srdce na resuscitačním simulátoru.

Akce je připravena v předvánočním duchu, proto mohou dorazit i lidé, kteří se nebudou chtít nechat bezplatně vyšetřit, ale pouze nasát vánoční atmosféru. Na akci vystoupí děti ze ZÚŠ Sologubovy, aby zazpívali vánoční koledy. Společně se bude rozsvěcovat také vánoční strom a se svátečním slovem vystoupí také farář Vítězslav Řehulka.

Na své si přitom přijdou také děti. Na celou akci bude totiž dohlížet Mikuláš s čertem a andělem. Hodné děti odmění drobnými dárky z lékárny GYNET. Připraveno je také malování na tvář.

„Lékařské centrum GYNET jsme v Ostravě-Zábřehu otevřeli letos v červnu. Mým předvánočním přáním je, aby neplnilo pouze úlohu zdravotnického zařízení, ale aby se stalo místem pravidelného setkávání široké i odborné veřejnosti na zajímavých i osvětových akcích, které zde v budoucnu plánujeme pořádat,“ dodal vedoucí lékař Hynek Kudělka.

Reklama

Výběr článků

Načítám