Hlavní obsah

Ostravské družstvo účastnící se Opel Handy Cyklo Maratonu je již na Slovensku

Novinky, Josef Zajíc

Pole 29 družstev Opel Handy Cyklo Maratonu je již víc než 24 hodin na cestě napříč Českou a Slovenskou republikou. Závodníci na trať vyjeli ve středu 30. července v Praze. Ostravské družstvo právě projíždí Slovenskem.

Foto: Zdroj MMO

Opel Handy Cyklo Maraton: 31.7.2014: " Ostravaci " na Staroměstském náměstí v Praze.

Článek

Zpravodajství z tratě náročného sportovního podniku Opel Handy Cyklo Maratonu 2014 družstva OSTRAVA - Evropské město sportu 2014 podává tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy Andera Vojkovská.

„Slavnostní start byl 30. července v Praze. Sešlo se 29 družstev, která se vydala na pouť dlouhou 2222 km. Tuto vzdálenost musí zvládnout za 111 hodin,” uvedla mluvčí.

Jako první se na trať vydal Martin Štěpánek, který již ujel dvě třetiny ze svého 100kilometrového plánu na den. Kluci na tandemu Tomáš Kráčalík a Filip Knotek ujeli 110 km za první den. O večerní a noční část se postarala trojice Tomáš Kořistka, Alexandr Satinský a Petr Teslík, kteří přidali dalších 300 km.

Podle Tomáše, Alexandra a Petra, kteří absolvovali večerní a noční etapu, bylo nejtěžší vylézt z vyhřátého auta do prudkého deště. Po své části štafety byli sice unavení, ale usmívali se. Rádi předávali v Brně štafetu dalším členům družstva Radkovi Kořínkovi a Radkovi Svěntému, kteří po převzetí štafety měli před sebou 300 km.

V této době se již družstvo pravděpodobně pohybuje na území Slovenské republiky.

Podle plánovaného časového harmonogramu by se mělo ostravské družstvo objevit v pátek 1. srpna okolo 16. - 17. hodiny na Prokešově náměstí v Ostravě. Zájemci se mohou na kolech přidat a závodníky povzbudit aspoň kousek na jejich závěrečné cestě do Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám