Hlavní obsah

Ostravská zoo si na prvomájový den připravila bohatý program

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V duchu jihovýchodní Asie se ponese první květnový den v ostravské zoo. Návštěvníkům bude připraven od 10 do 16 hodin bohatý program.

Foto: ZOO Ostrava

Ilustrační foto

Článek

Děti se mohou zapojit do nejrůznějších soutěží, hádání a kvízů a mohou se také dozvědět zajímavosti o různých zvířatech. Na akci se budou rovněž prezentovat děti z několika základních škol v Moravskoslezském kraji se svými výrobky.

V 15 hodin bude symbolicky pokřtěno mládě gibona bělolícího, které se narodilo 24. října loňského roku. Gibon bělolící je zástupcem ohrožené fauny jihovýchodní Asie a jedním z nejohroženějších primátů světa.

Od 16 hodin pak proběhne ve výukovém centru zoo přednáška, která se také bude týkat problematiky jihovýchodní Asie.

Po celý den se mohou lidé občerstvit v nově otevřené restauraci SAOLA, která nese jméno vlajkového zvířete kampaně a pro přípravu jídel využívá výhradně místní zdroje. Vaří tedy bez použití palmového oleje.

Od 1. května se také mohou návštěvníci těšit na rozšířené komentované krmení a setkání u vybraných druhů zvířat. Většina bude probíhat každý den, u medvědů a hulmanů v expozici Čitván dokonce třikrát denně. Naopak u některých druhů, které mají mezi jednotlivými krmeními delší interval, to bude jen určité dny v týdnu (např. u varanů, krokodýlů či levhartů).

Prvomájový den proběhnou tato krmení: V 9.30 pandy, 10.10 vydry, 10.30 medvědi a hulmani, 11.45 šimpanzi, 13.15 sloni, 13.30 krokodýli, 14.00 hroši, 14.30 medvědi a hulmani, 14.45 šelmy a 17.30 opět medvědi a hulmani.

Reklama

Výběr článků

Načítám