Hlavní obsah

Ostravská zoo návštěvníkům nabídne i program věnovaný oslavám Dne Země

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci ostravské zoo si mohou v neděli 21. dubna kromě prohlídky zvířat dopřát také doprovodný program, který je věnován oslavám Dne Země. Program potěší děti i dospělé.

Foto: ZOO Ostrava

Ilustrační foto

Článek

V 11 hodin bude návštěvníkům představena nová interaktivní expozice k ochraně ovzduší, která vznikla za finanční podpory Moravskoslezského kraje. Expozice prezentuje význam správného topení v rodinných domech (v tzv. lokálních topeništích), které mohou být vedle velkých průmyslových podniků a husté dopravy rovněž významným zdrojem znečištění ovzduší.

Lidé se prostřednictvím informačních panelů dozvědí například, jaké škodliviny vycházejí z komína při nesprávném topení a spalování nevhodného paliva, jak správně topit a získat peníze na moderní kotel.

"Poté budou na několika místech v areálu zoo pro malé i velké návštěvníky připraveny zábavně poučné aktivity. Rodiče malých dětí, ale nejen ti, se např. mohou inspirovat u stánku firmy V BAVLNCE, která nabízí zajímavé a hlavně k životnímu prostředí šetrné alternativy v péči o potomstvo i o sebe, např. šátky na nošení dětí, látkové pleny, plenkové kalhotky, ekologicky šetrné mycí prostředky a další věci," dodala mluvčí zoo Šárka Kalousková.

Reklama

Výběr článků

Načítám