Hlavní obsah

Ostravská tělocvična patřila gymnastickým nadějím

Novinky, Josef Zajíc

Ve středu 4. března uspořádala základní škola Mitušova 16 - Paseky v Ostravě-Hrabůvce okresní finále v gymnastice dívek a chlapců. Pod vedením ředitelky závodu Mgr. Bohdany Suché se sešlo 12 družstev, 92 závodnic a závodníků z 8 základních škol Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

Gymnastika na ZŠ a MŠ Mitušova 16-Paseky. Ostrava 4.3.2015. Přeskok přes kozu našíř.

Článek

Pro 92 závodnic a závodníků byly připraveny kvalifikované rozhodčí. Na přeskoku se tak objevila mezinárodní rozhodčí v gymnastice Mgr. Světlana Grmelová, trenérka GK Vítkovice, která jako trenérka vychovala olympioničku Gabrielu Krčmářovou, která se zúčastnila OH v Atlantě 1996, Kateřinu Panýrkovou, účastnici ME juniorů, Kláru Kudílkovou, finalistku MS 1993 v Birminghamu. Prostná hodnotila mezinárodní rozhodčí Mgr. Hana Nováková a známky na kladině přidělovala rozhodčí Mgr. Silvie Tomášová.

Dívky soutěžily v trojboji na prostných, přeskoku a na kladině. Chlapci v přeskoku, prostných a ve cvičení na hrazdě. Sestavy byly přizpůsobeny tak, aby cvičení mohli zvládnout všichni v běžných hodinách tělesné výchovy. 

Ve cvičení v prostných a na kladině byly po dvou řadách povinných cviků dány možnosti volných cvičení, takže se závodníci mohli pochlubit náročnějšími prvky. Podle výsledků a kvality cvičení je patrné, že se základní gymnastika na školách nacvičuje.

V soutěži družstev dívek zvítězila ZŠ Paskovská z Ostravy-Hrabové před ZŠ a MŠ Mitušova 16 - Paseky. Třetí místo obsadila děvčata ZŠ Generála Zdeňka Škarvady z Ostravy-Poruby.

Jednotlivkyně: 1. Aneta Šrubařová, ZŠ Pěší - 28,900 bodů, 2. Petra Chýlová, ZŠ Mitušova 8 - 28,800, 3. Jana Jozková, ZŠ Mitušova 16 - 28,400. 

Vítězi v kategorii chlapců se stali závodnicí ZŠ a MŠ Klegova 1, před chlapci ZŠ Paskovské z Ostravy-Hrabové. Třetí místo obsadilo opět družstvo ZŠ Klegové.

Jednotlivci: 1. Jan Jalůvka, ZŠ Paskovská, Hrabová - 29,100, 2. Vojtěch Pácal, ZŠ Klegova - 28,700, 3. Richard Jeřábek, ZŠ Klegova - 28,200.

Vítězná družstva postupují do krajského finále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám