Hlavní obsah

Ostravská divadla zahájí sezóny ukázkami na náměstí

Novinky, Josef Zajíc

Akce Jdeme za vámi!, na níž se představí ostravské divadelní soubory, se bude se konat v neděli 28. srpna 2011 od 18,30 na Masarykově náměstí v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Zázrak v tichu mezi fontánami.

Článek

Třetí ročník úspěšného happeningu ostravských divadel bude moderovat herec Národního divadla Moravskoslezského (NDM) Jiří Sedláček. Program bude rozdělen do dvou částí. V první se představí všechna ostravská divadla. Na Masarykově náměstí v Ostravě budou postaveny dvě tribuny pro zhruba 500 sedících diváků.

První část večera zahájí NDM a to průřezem repertoáru svého činoherníního , operetního a operetně /muzikálového souboru. Na improvizovaném jevišti tak budou moci diváci zhlédnout ukázky z české muzikálové klasiky Noc na Karlštejně nebo z připravovaného muzikálu Divotvorný hrnec, v němž se v roli Čochtana představí Jiří Sedláček v alternaci s Norbetem Lichým.

Divadlo Petra Bezruče si pro tento večer připravilo pestré vrstvení slibných skečů a bluesových písní z nadcházející toulavé Sezóny na cestě. Komorní scéna Aréna bude zastoupena křehkými ženami s programem Ženy Komorní scény Arény zpívají.

Druhá polovina večera , která začne ve 20,30, bude tvořena unikátním provedením baletu Zázrak v tichu, jehož světová premiera proběhla v dubnu letošního roku. Byla to právě voda, která inspirovala šéfa baletu NDM Igora Vejsadu, přenést tuto baletní inscenaci přímo na Masarykovo náměstí. " Myslím, že spojení tance, světel a stříkajících fontán spolu s úžasnou hudbou nabídne divákům naprosto unikátní zážitek, který by si neměli nechat ujít. " řekl Igor Vejsada, který těmito slovy zve na 28.srpna na Masarykovo náměstí.

Diváky navnadila zkouška

Ve středu 24.8. proběhla na Masarykově náměstí v Ostravě zkouška téměř všech členů  souboru baletu pod vedením jeji šéfa. Příromní diváci tak měli úžasný zážitek. Mohli vidět v civilu téměř kompletní soubor baletu NDM. Zkouška baletu na náměstí mezi fontánami byla pozvánkou na chystaný večer.

Více informaci o NDM najdete na : www.ndm.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám