Hlavní obsah

Ostravané vybrali vánoční výzdobu radnice a Prokešova náměstí

Novinky, Josef Zajíc

Občané prostřednictvím internetové ankety na webových stránkách města Ostravy vybírali z patnácti anonymně zveřejněných návrhů na vánoční výzdobu Nové radnice a Prokešova náměstí ten nejzdařilejší. Vítězný návrh schválila na svém zasedání 22. září rada města.

Foto: Josef Zajíc

Vítězná vánoční výzdoba pro rok 2015 - 2016.

Článek

Jak se již v Ostravě stalo tradicí, také v letošním roce mohli občané zvolit, jakou vánoční a novoroční výzdobu bude mít Nová radnice a Prokešovo náměstí. Občané poprvé vybírali barvy, tvary, a způsob svátečního nasvícení dominanty města před pěti lety. Letošní novinkou je, že vítězný návrh ozdobí radnici a náměstí dvakrát - na Vánoce 2015 a 2016.

„Prostřednictvím internetové ankety na webových stránkách města mohli vybírat z patnácti anonymně zveřejněných návrhů ten nejzdařilejší. Z jedné IP adresy byl z důvodu objektivity hlasování umožněn jen jeden platný hlas. Termín uzávěrky ankety byl 31. srpna. Vítěz S.O.S. - Dekorace, s.r.o. dostal 985 hlasů z celkem 4427 odeslaných hlasů,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Nabídková cena pro realizátory výzdoby nepřekročila částku 1 500 000 korun bez DPH. Zahrnuje montáže a instalaci, pronájem, demontáž a uskladnění. Podmínkou bylo použití světelné technologie LED s využitím světelných efektů "flash", které vytvářejí třpytivý efekt dekorace.

Vítězná výzdoba dodavatele S.O.S. - Dekorace, s.r.o. za cenu 1 499 885 korun bez DPH bude radnici a náměstí zdobit příští dva roky. V rámci letošních a novoročních svátků bude svítit od 27. listopadu do 6. ledna 2016.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám