Hlavní obsah

Ostravané Shakespearovi rozumějí, což potvrdili i hojnou účastí na letošní přehlídce

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedií Marná lásky snaha skončil 8. srpna v areálu Slezkoostravského hradu šestý ročník Letních shakespearovských slavností v Ostravě. Také toto představení bylo vyprodané, nadšené bylo publikum, které odměnilo herce několikrát potleskem na otevřené scéně.

Foto: PaS de Theatre

Slezkoostravský hrad se stal tradičním dějištěm Letnich shakespearovských slavností v Ostravě.

Článek

Rozvernou komedii, kde herecky zazářili Vladimír Polák, Albert Čuba, Jiří Sedláček, Andrea Mohylová, Michal Kavalčík nebo Lada Bělašková, režíroval Ondrej Spišák. Úspěšně převedl klasiku do zábavné podívané, která akcentuje s dneškem, přičemž  do inscenace začlenil i tři muzikanty včetně Američanky s polskými kořeny -  violoncellistky a zpěvačky Ashiy Greszikové.

Letošní šestý ročník Letních shakespearovských slavností nabídl celkem pět titulů (Sen noci svatojánské, Dvaja páni z Verony, Vesele paničky windsorské, Richard III. a Marná lásky snaha), které se hrály dvakrát až čtyřikrát za sebou a ve kterých se objevilo na jevišti přes 80 herců.  

Celkem bylo uvedeno 15 představení, která vidělo přes třináct tisíc diváků. 

Dalších 900 diváků se účastnilo akcí druhého ročníku doprovodného programu Letních shakespearovských slavností - ShakespeareOFF a 50 účastníků se přihlásilo do tanečních a divadelních workshopů.

Ostravské Letní shakespearovské slavnosti, jehož pořadateli jsou Multižánrové centrum současného umění Cooltoour a společnost PaS de Theatre, začaly 22. července a skončily 8. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám