Hlavní obsah

Ostrava žije basketbalem mládeže

Novinky, Josef Zajíc

Sportovní basketbalová škola Ostrava, dívčí basketbalový oddíl, organizuje v období od 29. března do 1. dubna 23.ročník mezinárodního basketbalového turnaje pro chlapce a děvčata pod názvem Easter Tournament Ostrava 2018. Turnaj se uskutečňuje pod záštitou moravskoslezského hejtmana Ivo Vondráka.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 30.3.2018 Ostrava žije basketbalem. Easter Tournament. Chlaci U 12, tělocvična ZŠ Paseky, Maďarsko : Snakes Frýdek-Místek

Článek

Pořadatelé SBŠ Ostrava, jmenovitě předseda klubu Kamil Havrlant, Ing. Jiří Bartoň, místopředseda klubu, Ladislav Pavlát, trenér, pozvali na turnaj kategorií dívek a chlapců U 10 - U 17 družstva z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Litvy, Německa, Lotyšska, Ruska, Itálie, Slovinska, Lucemburska a dalších zemí. Poprvé zde hraje družstvo z Finska.

V jednotlivých věkových kategoriích se zúčastňuje 16 chlapeckých a 16 dívčích družstev. Pořadatelé zajistili čtrnáct sportovních hal a tělocvičen. Utkání se hrají na těchto místech: Sportcentrum Ostrava-Dubina, sportovní hala Plzeňská, hala ZŠ a MŠ Dvorského, tělocvična katedry Ostravské univerzity, gymnázium Hladnov, v tělocvičnách ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové, ZŠ a MŠ Klegové, ZŠ A. Kučery, ZŠ a MŠ Mitušova 16, ve sportovní hale Vítek, sportovní hale na Volgogradské ulici, v hale tělovýchovné jednoty Ostrava a také v nejstarší sportovní hale Tatrat, nyní Bonver Aréna.

Soutěžící týmy jsou ubytované ve čtrnácti ubytovacích a stravovacích zařízení po celé Ostravě. S tím souvisí i skutečnost, že účastníci z řad dětí, mládeže, trenérů, vedoucích družstev mají umožněno po dobu trvání turnaje jezdit městskou hromadnou dopravou zdarma.

V kategoriích děvčat U10 - U 17 a chlapců U10 - U17 soutěží 149 družstev. Při průměrné soupisce na jedno družstvo deseti lidí to znamená, že organizátoři zvládají 1490 účastníků bez trenérů a vedoucí družstev a eventuálního doprovodu rodičů. 

K akci je vydán podrobný bulletin, ve kterém jsou všechny potřebné informace včetně možného doprovodného programu. V rámci tohoto programu, zvlášť pro zahraniční účastníky, je uvedena pozvánka k návštěvě Dolních Vítkovic, Landek Parku, ZOO Ostrava, Vyhlídkové věže Nové radnice na Prokešově náměstí a další ostravských atrakcí.

Akce bude ukončena 1. dubna v 18.00 hodin oznámením konečných výsledků.

Reklama

Výběr článků

Načítám