Hlavní obsah

Ostrava přivítala nejlepší hráče billiard hokeje

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. listopadu se v hotelu VISTA v Ostravě uskutečnilo při příležitosti deseti let od založení klubu Šprtmejkři Ostrava 31. Mistrovství ČR v billiard hokeji (šprtci).

Foto: Tomáš Vítámvás

31. Mistrovství ČR 2010 v billiard-hockey (šprtci) v Ostravě

Článek

Celkem 62 hráčů se v Ostravě utkalo o tituly v pěti kategoriích.

V kategorii mužů prošly turnajovým pavoukem do finále Libor Předešlý (Bizoni Uherčice) a Martin Kučera (SHL Brno). V zápase tahal za delší konec Kučera, který téměř polovinu utkání vedl 1:0. Pak ale Předešlý vyrovnal zadovkou a zápas se schyloval k penaltám. K těm však nedošlo, jelikož v prodloužení Předešlý nepokryl vytvořenou situaci za brankou Kučery, který tak rozhodl technickou střelou o mantinel a stal se tak podruhé v kariéře Mistrem ČR. Třetí skončil Marek Furch (Bizoni Uherčice).

Kategorie juniorů, stejně jako i další kategorie, se hrála formou zápasů každý s každým ve skupinách. V kategorii rozhodovalo až poslední kolo, kdy neproměněná penalta na závěr utkání odsunula na třetí pozici Jaromíra Procházku (SHL Brno) a titul tak spadl do klína Tomáši Fleišmanovi (BHC Most), před druhým Jakubem Davidem (Boskovice).

Ve starších žácích si ze Žďáru nad Sázavou přijel úspěšně obhájit mistrovský titul Michal Martinčič (BHL ZEKATEL). Na místě druhém se umístil Václav Tůma jr. (Sokol Stochov) a na místě třetím Ondřej Müller II (BHC AB Stain Most).

V kategorii mladších žáků také rozhodovalo poslední hrané kolo. Po něm slavil titul Pohanka (Most) před Macháčkem (Žďár n. S.) a třetím Reisigem (Most).

Mezi ženami se nedařilo vítězce Českého poháru Petře Zajíčkové (Žďár n. S.), což však vynahradila její týmová kolegyně Marcela Kabrdová. V závěrečném kole porazila Mistryni ČR 2009 Foltýnovou (Praha) 3:2 a tím tak o bod zvítězila před druhou Velebovou (SHL Brno). Ta však na druhou příčku potřebovala zaváhání Grabinské (Frýdek-Místek). K tomu došlo, když Grabinská v utkání s poslední Mencl prohrála 1:2 a obsadila tak až třetí příčku.

Vítězi Českého poháru se stali: ml. žáci – Roman Reisig (Lišáci Most), st. žáci – Ondřej Müller II (BHC AB Stain Most), junioři – Jakub David (Orel Boskovice), ženy – Petra Zajíčková (BHL A. Počtová Žďár n. S.), muži – Aleš Tichavský (Šprtmejkři Ostrava).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám