Hlavní obsah

Ostrava dál sbírá vzkazy budoucím generacím

Novinky, Josef Zajíc

Až do 29. listopadu mohou zájemci napsat nebo nahrát své poselství pro budoucí generace a aktivně s Ostravou oslavit 750. výročí od písemné zmínky o městě. Oslavy budou zakončeny přesně ve stejný den, který je uveden v testamentu biskupa Bruna ze Schauenburgu, ale o 750 let později.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 20.11.2017 Akce Napiš vzkaz budoucí generací potrvá do 28. listopadu. V Cooltouru je připravena truhla

Článek

Součástí závěrečné akce s podtitulem "Přejeme ti, Ostravo!" bude nejen zapečetění truhly se vzkazy do roku 2067, ale také rozsvícení vánoční výzdoby Prokešova náměstí a radnice a bohatý kulturní program, který završí slavnostní ohňostroj.

Dřevěná truhla se vzkazy Ostravanů pro příští generace bude otevřena za 50 let při oslavách 800. výročí města Ostravy. Do té doby bude uložena ve foyer radnice. Klíč si budou předávat primátoři města. Do truhly budou uloženy všechny psané, kreslené, snímané, namluvené či natočené vzkazy, které budou do termínu jejího zapečetění sesbírány.

Vzkazy do truhly mohli občané dávat ve všech zmíněných formách v Kulturním centru Cooltour Ostrava, také na Dnu otevřených dveří 28. října. Truhla byla umístěna o víkendech v nákupních centrech v Avion Schopping Park.

O víkendech 11. a 12. listopadu a 18. a 19. listopadu byla truhla k dispozici občanům v obchodním centru FORUM Nová Karolína, kde podle informací hostesek bylo do truhly vloženo asi 160 vzkazů. V termínu 25. a 26. listopadu budou vzkazy sbírány v nákupním centru Futurum.

Lidé tak mají stále možnost vzkázat svým synům, dcerám, vnučkám a vnukům poselství a přání do budoucna. Přání co nejlepšího života pro své potomky. Jedině oni pak budou mít možnost zhodnotit, jak se bude v roce 2067 realita lišit od přání a myšlenek generací z minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám