Hlavní obsah

Osobností neziskového sektoru Zlínského kraje je Marta Václavíková

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobností neziskového sektoru Zlínského kraje za rok 2016 se v úterý 28. března stala Marta Václavíková, předsedkyně okresní organizace Svazu postižených civilizačními chorobami ve Vsetíně.

Foto: Zlínský kraj

Marta Václavíková vpravo.

Článek

„Ocenění získala díky vítězství ve stejnojmenné anketě, kterou již počtvrté vyhlásila Asociace nestátních neziskových organizací Zlínského kraje a nad níž přebral patronát hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. Slavnostního ceremoniálu v obřadní síni zlínské radnice se hejtman zúčastnil společně s krajskými radními Michaelou Blahovou a Miroslavem Kašným,“ informovala krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

Kromě Marty Václavíkové si ocenění a poděkování za svou práci převzalo dalších devět osobností působících v neziskovém sektoru. „Tato desítka vzešla hlasováním z 21 jmen, která do ankety nominovali zástupci neziskových organizací, města a obce Zlínského kraje a členové Výboru pro nevládní organizace a neziskový sektor Zastupitelstva Zlínského kraje,“ upřesnila Renata Janečková.

Marta Václavíková jako předsedkyně zodpovědně vede organizaci Svazu postižených civilizačními chorobami (SPCCH) v okrese Vsetín a ochotně pomáhá překonávat problémy všem, kteří to potřebují. I přes svoje zdravotní problémy neustále vyhledává sponzory pro podporu činnosti okresní organizace a sama každoročně zabezpečuje několik rekondičních pobytů pro další organizace z okresu. Je rovněž členkou celorepublikového SPCCH a úzce spolupracuje s Centrem služeb SPCCH v Praze. Zapojila Vsetín do akce Rozchodíme civilky a díky jejímu úsilí se vsetínský okres v této celostátní aktivitě umístil na druhém místě v počtu ušlých kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám