Hlavní obsah

Osobností města Plasy se stal Benedikt Vladimír Holota

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. června proběhlo slavnostní jmenování Osobnosti města Plasy a následně i beseda s touto osobností.

Foto: Archiv Městské knihovny

Páter Holota

Článek

Slavnostní jmenování Mgr. Benedikta Vladimíra Holoty, rodáka z Nebřezin, českého katolického kněze, františkánského mnicha, spisovatele a publicisty, proběhlo v Městské knihovně v Plasích. Vyhledávaný zpovědník a duchovní vůdce se v srpnu dožívá významného jubilea - 90 let.

Během svého života si prožil své, byl v koncentračním klášteře a prošel i nucenými pracemi. I přes svůj vysoký věk však vypadá velmi dobře.

Slavnostního aktu se zúčastnil starosta města pan Zdeněk Hanzlíček, někteří bývalí starostové, zastupitelé města, ředitelé místních škol a osobnosti, které byli jmenovány v předchozích letech.

Mottem celé akce byl obraz s názvem Žebráci, ke kterému má pan Holota velmi blízký vztah, žije velice skromně. Osobnost Plas obdržela plaketu a zvětšeninu obrazu. Student ZŠ Plasy J. Ježek zarecitoval báseň Žebráci od Jiřího Wolkera. Po ukončení slavnostního aktu proběhla beseda s hosty.

Reklama

Výběr článků

Načítám