Hlavní obsah

Osobnost roku Ústeckého kraje 2016: Salesiánské středisko Štěpána Trochty

Novinky, Hana Machová

V anketě bylo oceněno 26 osobností, které svým umem i skutky skvěle reprezentují Ústecký kraj.

Foto: Daniel Šeiner

Ocenění: Osobnost roku Ústeckého kraje 2016

Článek

Salesiánské středisko Štěpána Trochty - dům dětí a mládeže obdrželo cenu Osobnost roku Ústeckého kraje za umístění v čtenářské anketě Metropolu v kategorii dobrý skutek.

Porota navíc udělila dvě zvláštní ceny – Salesiánskému středisku Štěpána Trochty za dlouholetou podporu sociální integrace a bývalému hráči a trenérovi BK Děčín Pavlu Budínskému za výborné výsledky, jichž basketbalový klub dosahuje. Ocenění převzali od hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a představitelky  generálního partnera ankety, kterým je od roku 2011 Skupina ČEZ,  Soňy Holingerové.

O moderování slavnostního večera se ve středu 15. února postaral Vladimír Hron, oceněné v doprovodném programu pozdravili členové Ústeckého pěveckého sboru UJEP, zpěvačka Leona Gyöngyösi, úřadující Miss Czech Press Nikol Prachařová.  K ceně na místě osobně gratuloval i Bc. Hynek Hanza, 1. náměstek primátora Statutárního města Teplice. 

Salesiánské středisko slaví tento měsíc 18 let od otevření 1. pobočky v Proseticích, od roku 2009 nabízí své služby i v městské části Trnovany. 

Salesiánské středisko Štěpána Trochty - dům dětí a mládeže se nachází v Teplicích ve dvou městských částech - na sídlišti Prosetice, v areálu Luna v Trnovanech. Je vedeno týmem kvalifikovaných pracovníků, kteří připravují mládež k lepšímu začlenění do společnosti. Obě střediska jsou otevřena dětem a mladým lidem bez ohledu na rasu, národnost, vyznání, politické přesvědčení nebo příslušnost ke společensko-sociální skupině.

Ve střediscích je možné setkávat se s kamarády, zahrát si stolní tenis a fotbal, biliard, šipky či deskové hry, využívat hudebnu, posilovnu, kuchyňku a počítačovou učebnu. Důležitou součástí programu jsou pravidelné kroužky a každodenní doučování.

Poděkování za tato ocenění patří nejen zaměstnancům a dobrovolníkům Salesiánského střediska, ale i poskytovatelům podpory: Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy, Statutárnímu městu Teplice, Krajskému úřadu Ústeckého kraje a Římskokatolické farnosti – děkanství Teplice.

Reklama

Výběr článků

Načítám