Hlavní obsah

Oslavy Dne Země nabídnou v Krnově nové aktivity

Novinky, Tomáš Gaudek

Již po devatenácté si Krnované připomenou Den Země díky jarmarku, který se uskuteční v sobotu 27. dubna na Hlavním náměstí.

Foto: Tomáš Gaudek
Článek

Oslavy svátku, který od 70. let minulého století připomíná dopady chování člověka na životní prostředí, budou v letošním roce zaměřeny především na živočichy.

„Společně s našimi partnery chceme také obměnit aktivity, které si mohou návštěvníci akce vyzkoušet. Na náměstí tak bude k vidění sokolník nebo včelaři a chybět nebudou ani pejskaři, kteří v rámci Voříškiády představí své čtyřnohé miláčky. Na lesní živočichy se pak ve své prezentaci zaměří pracovníci Lesů ČR,“ vyjmenovává za organizátory Martin Bodešínský ze Střediska ekologické výchovy.

Chybět nebudou ani ukázky tradičních řemesel, prodej výrobků či občerstvení a prostor dostanou také organizace, které životním prostředím aktivně zabývají.

„Naším cílem je mnohem více zapojit občany do rozvoje města a blízkého regionu. Na náměstí se proto dozví o aktuálním dění ve Zdravém městě Krnov nebo získají informace o nové kampani Moravskoslezského kraje nazvané #hrajeMSKrajem. Součástí také budou oblíbené výtvarné aktivity, včetně vyhlášení výsledků výtvarné soutěže pořádané městem, a samozřejmě bohatý doprovodný kulturní program,“ říká Bodešínský s tím, že na pódiu se představí oblíbená dechovka Krnovanka, jazz-funková formace Lucky Joke z Litomyšle, cimbálová muzika Cvilíňa nebo folková skupina Klíč, která je známá svým renesančním folkem.

„Pro dětské návštěvníky budeme mít také připraveny originální dřevěné medaile, které si budou moci sami dozdobit,“ doplnila Pavla Hájková z odboru životního prostředí. Její kolega Dušan Martiník dodává, že stejně jako minulý rok bude odbor životního prostředí nabízet k prodeji oblíbené rostliny, přičemž letos to budou unikátní druhy máty.

Záštitu nad letošním jarmarkem, který začne v 10.00 hodin a potrvá do 17.00 hodin, převzal politik Zdravého města a místostarosta Krnova Miroslav Binar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám