Hlavní obsah

Oslavy 150. výročí založení pivovaru Gambrinus si užili i občané plzeňského centrálního obvodu

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gambrinus den je jednou z největších akcí plzeňského pivovaru ve městě, a tedy i na území Městského obvodu Plzeň 3. Počasí oslavám tentokrát nepřálo, i přesto centrum města navštívilo rekordních 34 tisíc lidí a proměnili jej v jednu obrovskou pivní zahrádku.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

V rámci partnerství se oslav zúčastnil i Městský obvod Plzeň 3, který měl v jedné ze zahrádek svoji unikátní zónu.

Doprovodný hudební program těchto oslav se v pátek i v sobotu odehrával na čtyřech scénách, kdy po produkci několika plzeňských kapel bylo vrcholem pátečního večera vystoupení kapely Lake Malawi. Sobota opět patřila skupinám z Plzeňska, kterou zakončila svým koncertem formace X-Cover.

Sobotní den patřil také Městskému obvodu Plzeň 3 a jeho občanům, kteří se v odpoledních hodinách mohli dostavit do své unikátní zóny v Šafaříkových sadech a ochutnat zdarma nepasterizovanou Gambrinus 11, která byla hitem letošních pivních oslav a byla speciálně připravena k příležitosti 150. výročí založení pivovaru. Role mistrů výčepních se pak chopilo vedení Městského obvodu Plzeň 3.

„Jako hrdý Plzeňák jsem velmi rád, že jsme mohli být partnerem oslav 150. výročí tohoto světoznámého plzeňského pivovaru, který je nedílnou součástí našeho města a obvodu a že jsme našim občanům mohli poskytnout tuto unikátní zónu,” uvedl David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu. „Práce výčepního není opravdu nic jednoduchého, nicméně jsem si ji užíval. Přesto jsem byl po nějaké době, z pro mne nepochopitelného důvodu, přeřazen k mytí sklenic,” směje se.

„Jako bývalý barman ve vysokoškolském klubu jsem zavzpomínal na léta svých studií, které jsem si stejně jako točení piva na Gambrinus dni, opravdu užíval. Musím říct, že jsem se přiučil od opravdových profesionálů, a asi kdybych měl tuto průpravu, tak by nebyly před 20 lety u mě občas na baru fronty,” zavzpomínal Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

„Pivo s názvem Gambrinus k Plzni patří od roku 1919, takže letos slaví kulaté výročí 100 let. Podpora těchto oslav ze strany našeho obvodu je jedním z mnoha výsledků vzájemné spolupráce vycházející z podepsané deklarace o spolupráci mezi Plzeňským Prazdrojem a Městským obvodem Plzeň 3,” řekl Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.

Reklama

Výběr článků

Načítám