Hlavní obsah

Oslava proudů v Náměšti nad Oslavou

Novinky, Boris Keka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměšť nad Oslavou byla na konci června svědkem premiéry přírodopisného edukačního filmu Oslava proudů, který je věnován přírodě údolí řek Oslavy a Chvojnice a vzniká spolu s fotografiemi z tohoto regionu průběžně již od roku 2003.

Foto: Boris Keka

letáček akce

Článek

Film promítl kinematograf bratří Čadíků přímo na Masarykově náměstí v Náměšti. Brněnský filmař, fotograf a typograf Tomáš Benda divákům ve 120 minutách představil to nejzajímavější (a mnohdy i neznámé) z dávné i nedávné historie mikroregionů Náměšťsko a Chvojnice. Důležité místo ve filmu má místní živá i neživá příroda.

Ti, kteří promítání filmu nestihli, si mohou v prostorách Staré radnice až do konce července prohlédnout výstavu fotografií, která film doprovází. Snímky vznikaly po celou dobu trvání projektu a zachycují i střípky ze samotného natáčení.

Vznik filmu umožnila řada institucí a subjektů, které spojuje zájem o ochranu přírody; mezi jinými město Brno, Národní památkový ústav, Hutira – Brno, Moravské zemské muzeum nebo Nadace ČEZ.

Všichni návštěvníci, kteří v červenci zavítají do Náměšti, jsou na Oslavu proudů srdečně zváni.

Reklama

Výběr článků

Načítám