Hlavní obsah

Oslava 100. a 102. narozenin v Domě pro seniory v Pilníkově

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na přelomu listopadu a prosince 2013 (29. 11. a 2. 12.) se v Domě pro seniory v Pilníkově konala velká oslava. Hned dvě obyvatelky domova dosáhnou začátkem prosince úctyhodného věku 100 a 102 let.

Foto: Jaroslav Blažek

Gratulanti z řad pracovníků DPS

Článek

K jejich výročí jim samozřejmě popřála jejich rodina a za zaměstnance DPS Pilníkov oběma stařenkám poblahopřál ředitel DPS Ing. Vít Petira, který jim předal krásné květiny.

Samozřejmě nechyběly ani velké dorty a další dárky. Nějaké dárky jim také předali jejich sousedé a spolubydlící z domova. Ke gratulantům se přidali i zástupci vedení Královéhradeckého kraje, kteří se na obě oslavenkyně přijeli podívat a poptat se na jejich zdraví.

Starší z oslavenkyň paní Štefanie Škvrnová se narodila 7. prosince 1911 ve Slovenské obci Horná Súča v Bílých Karpatech na česko-slovenském pomezí v okrese Trenčín. V roce 1927, když jí bylo 15 let, se s rodiči přestěhovala na Trutnovsko, kde prožila většinu času hlavně ve Starých Bukách. Celý život pracovala na polích a v lese, a také se ráda starala o svoji zahradu. Měla dva syny, ale oba dva již dnes nežijí.

Mladší z oslavenkyň, „teprve“ stoletá paní Anna Hamplová, se narodila 2. prosince 1913 V Temném Dole. Později žila v Horním Maršově, odkud také přišla do pilníkovského Domu pro seniory. Nejprve pracovala ve výrobě šperků v Horním Maršově a později také v Texlenu. Vždy ale chodila do práce pěšky.

Vzhledem k velkému množství gratulantů byla oslava rozložena do dvou dnů. V pátek 29. listopadu přijela oběma stařenkám pogratulovat i delegace za Královéhradecký kraj, v jejímž čele byl první náměstek hejtmana královéhradeckého kraje Ing. Otakar Ruml a dále pak PaedDr. Mgr. Josef Lukášek, člen Rady Královéhradeckého kraje s gescí za sociální oblast, Ing. Mgr. Jiří Vitvar, vedoucí odboru sociálních věcí, a Bc. Otakar Kalenda, předseda výboru sociálního.

V pondělí pak dorazili hosté z bližších míst – MUDr. Pavel Trpák, předseda výboru zdravotního královéhradeckého kraje a senátor Parlamentu ČR, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., člen zastupitelstva KHK a poslanec PČR, PhDr. Robin Böhnisch, poslanec PČR. Poblahopřát přišli i zástupci města Pilníkov - starosta města Jiří Haken a zastupitel Luboš Balcar.

I my se připojujeme ke všem gratulantům a přejeme oběma ženám hlavně hodně zdraví!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám