Hlavní obsah

Oslava 1. máje s Nadací Tomáše Bati ve Zlíně

Novinky, Jitka Zvolská

Nadace Tomáše Bati zve na tradiční baťovskou prvomájovou oslavu v areálu vily Tomáše Bati ve Zlíně.

Foto: Jitka Zvolská

Vila Tomáše Bati ve Zlíně

Článek

Všichni si připomínáme a oslavujeme 100. výročí založení samostatného Československa. Nadace Tomáše Bati si tento mezník uctila připomínkou vzájemného vztahu mezi Tomášem Garrigue Masarykem a Tomášem Baťou.

Oba muži, ve svých pozicích prezidenta a velkého podnikatele, vnímali vznik nové republiky velmi intenzivně a zásadním způsobem se podíleli na vývoji demokratického a prosperujícího státu. Jejich názory a myšlenky byly v mnohém shodné. Růst a prosperitu země spatřovali ve schopnostech československého národa.

Více se o jejich vztahu a vlivu na expanzi Československa do světa dozvíte z výstavy Baťa – Zlín – Československo / Masarykova demokracie-Baťova prosperita. Výstava bude ke shlédnutí 1. května v areálu zahrady u vily Tomáše Bati.

Právě 1. května je tomu 20 let, kdy byla slavnostně otevřena rekonstruovaná vila Tomáše Bati a zahájena činnost Nadace Tomáše Bati. Na první pohled by se mohlo zdát, že pro nadaci je to úctyhodný věk. Avšak vzhledem k tomu, že nadace má ambici být uznávaným nositelem a šiřitelem baťovských myšlenek v současnosti, jsou aktuální slova Tomáše Bati: „Mnoho práce je ještě před námi…“

Program oslavy 1. máje 2018 začne v 9.00 hodin a bude ukončen ve 13.30 hodin.

9.00 – 12.30 hry a soutěže pro děti ve vile Tomáše Bati a na přilehlé zahradě: šlapací káry (naproti Baťovy vily), žonglování, bungeerunning, slack line, vázání uzlů, malování na obličej, nízké lanové překážky a další                                                      

9.00 – 12.30 ukázka tradičních valašských řemesel – tkaní a šperkařská dílna

Samozřejmě nebudou chybět dárky a sladkosti pro děti.                                              

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám