Hlavní obsah

Orlické hory a Dobruška hostily Mistrovství ČR a Český pohár ve skibobech

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skibob klub Dobruška se ve dnech 20. až 22. ledna stal spolupořadatelem Mistrovství České republiky a Českého poháru ve skibobech.

Foto: Jana Melicharová

Jízda mistra republiky Bohumila Flégla

Článek

Závodní sjezdovka v Deštném v Orlických horách patřila o uplynulém víkendu jednomu z našich méně známých, přesto jednomu z nejúspěšnějších zimních sportů u nás – skibobům.

„I když pořadatelem letošního Mistrovství České republiky ve slalomu je Český svaz skibobistů, technické provedení, to znamená zajištění celého závodu, připadlo velmi osvědčenému oddílu z Dobrušky. A za to chci všem členům tohoto oddílu v čele s jeho předsedou Karlem Baláčkem poděkovat, neboť oba závodní dny proběhly v rámci pravidel a bez vážnějších nedostatků,” uvedl Petr Tojnar, ředitel závodu a zároveň předseda Českého svazu skibobistů.

Mistrovství republiky předcházely dva závody Českého poháru v obřím slalomu, které se jely v sobotu v kategoriích žáci a žákyně, junioři, ženy a muži a kategorie masters, tedy kategorie seniorů. Samotné Mistrovství České republiky se pak jelo v neděli, a to jeho první část – slalom. Ten se jel dvoukolově a časy se pak sčítaly. Kategorie závodníků zůstaly stejné. Obří slalom se pojede později při dalších samostatných závodech. Z výsledků obou závodů pak vzejde vítěz kombinace.

I když závodní listina byla ovlivněna chřipkovou epidemií, i tak 35 závodníků ze sedmi sportovních oddílů z celé republiky podávalo ve slunečném, ale velmi chladném počasí na rychlé a zledovatělé sjezdovce opravdu skvělé výkony hodné Mistrovství republiky. A to tím nejmladším účastníkem byl ani ne desetiletý Filip Hlaváč z TJ Sokol Jablonec a nejstarším pak o téměř čtyřicet osm let starší Aleš Skalák z TJ Sokol Deštné.

Vítěz kategorie masters a mnohonásobný mistr republiky i světa Bohumil Flégl ze Skibob klubu Dobruška úspěšné mistrovství už jenom doplnil: „Kolikátý je to můj titul, ani nevím, vím jenom, že letos je to můj první. A jsem rád, že jsem si ho vyjel zrovna na domácí půdě. V Deštném si to opravdu užívám. Jezdím na skibobu od roku 1998, do té doby jsem se věnoval biatlonu. A změny jsem nikdy nelitoval. Jenom mě mrzí, že si skiboby v Čechách nenašly více diváků a obdivovatelů.“

A tak tomu bylo i v Deštném v Orlických horách na Mistrovství České republiky ve skibobech.  

Reklama

Výběr článků

Načítám