Hlavní obsah

Orientační bikeři se sjeli do Bruntálu

Novinky, Josef Zajíc

O víkendu 10. a 11. srpna uspořádali členové bruntálského A-teamu NOVO Bruntál další orientační závody na kolech v MTBO. Do krásného prostředí podhůří Jeseníků se sjelo 220 závodníků, kteří prožili dva dny tvrdých bojů o další body do Českého poháru v Mountain bike orienteering.

Foto: Josef Zajíc

Orientační bikeři v podhůří Jeseníků. 11.8.2013

Článek

Do sportovního areálu Základní školy v Bruntále na Jesenické ulici se sjelo 220 závodníků z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska, Německa a Maďarska.

Pro české reprezentanty (František Bogar, Krištof Bogar, Jiří Hradil, Marek Pospíšek, Vojtěch Stránský, Jan Svoboda, Marie Březinová, Renata Paulíčková, Naděžda Skácelová a Martina Tichovská) to byly závody, které měly prověřit připravenost žen a mužů na nadcházející Mistrovství světa v MTBO, které se bude  konat na konci srpna v Estonsku.

V sobotu se jela klasická trať a v neděli 11. srpna krátká trať. Na start nedělního závodu se závodníci přepravili na kolech do vzdálenosti 5,5 km, aby odstartovali na závody podle mapy 1 : 15 000 podhorským, zvlněným až kopcovitým terénem v nadmořské výsce 450 - 600 m.

Do cíle vzdáleným od shromaždiště asi 4 km dojížděli závodníci spokojeni a ihned po dojetí dalších zahájili rozhovory o stavbě tratí, kudy a kde kdo projížděl a jaké zážitky na trati prožil. Někteří došli s propíchnutou duší a v duši měli trochu zklamání.

Od 13.45 hodin pořadatelé vyhlásili oficiální výsledky všech 20 vypsaných kategorií. Nejrychlejší ženou se stala v neděli na trati 7 km v kategorii W21Elite Martina Tichovská z USK Praha, která trať zajela za 33:42, druhou příčku obsadila Naděžda Skácelová z LKT 80 Šumperk - 35:33 a třetí místo obsadila Anna Kaminska z Polish nationa teamu - 35:34.

V kategorií mužů M21Elite obsadil na trati 10,7 km první místo František Bogar z OK Jistkra Nový Bor v čase 40:54. Druhý dojel Vojtěch Stránský z SKOB TJ Sokol Kralupy nad Vltavou - 41:21 a třetí byl Jan Svoboda s SK SNS Smržovka - 42:11.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám