Hlavní obsah

Orientační běžci Moravskoslezského kraje zahájili v Opavě sezónu

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 7. dubna uspořádal oddíl orientačního běhu TJ Opava v centru města Mistrovství Moravskoslezského kraje v orientačním běhu - sprint. Shromaždiště pořadatelé připravili ve Střední průmyslové škole stavební v Opavě. Stavitel tratí Pavel Rychlý připravil velmi pěkné tratě pro 25 kategorií.

Foto: Josef Zajíc

Opava 7.4.2018 Orientační běh. Mistrovství Moravskoslezského kraje ve sprintu. Start v Sadu svobody.

Článek

Ředitelka závodu Eva Kociánová a hlavní rozhodčí Milan Binčík přivítali celkem 271 závodníků.

Jednalo se o první akci ze série šestnácti závodů žebříčku Moravskoslezského kraje. Dělí se na devět závodů jarní části a sedm závodu části podzimní. Pořadatelé jednotlivých závodů uspořádají v průběhu závodní sezóny 2018 mistrovství kraje v orientačním běhu sprint, krátká trať, klasická trať a závody štafet. Z těchto závodů nejlepší postupují na Mistrovství České republiky v jednotlivých disciplínách.

Závodů a akcí se v Moravskoslezském kraji zúčastňují registrovaní závodníci z 19 oddílů. Každý závod je současně jako veřejný závod, a tak se mohou akcí zúčastnit i neregistrovaní závodníci převážně v kategoriích pro příchozí a rodiče s dětmi.

Start a cíl závodu ve sprintu byl umístěn v Sadu Svobody v okolí Obecního domu v Opavě. Závodnici všech kategorií běželi podle mapy Opava CITY 1:4000, kterou připravil hlavní kartograf Jiří Sýkora. 

Výsledky hlavních kategorií:

Kategorie D 21 2,2 km / 21 kontrol:

1. Lenka Poláková, TJ Slezan Opava, 16:48, 2. Markéta Sabelová, TJ TŽ Třinec, 17:54, 3. Marie Procházková, TJ Slezan Opava, 18:50.

Kategorie H 21 2,7 km / 26 kontrol:

1. Ondřej Kantor, TJ TŽ Třinec, 17:44, 2. David Procházka, OK Lokomotiva Pardubice, 17:59, 3. Sebastian Filipek, TJ TŽ Třinec, 18:01.

Doprovodný program: 

Vedení oddílu TJ Opava připravil pro zájemce veřejný závod ve sprintových smíšených štafetách kategorií: DH 12 (žactvo), DH 16 (dorost), DH 21 (dospělí), DH 45 veteráni) - startují v pořadí úseků DHHD.

Protože ne všechny oddíly jsou schopny v daný termín obsadit ve všech kategoriích jednotlivci podle pravidel, tedy dvě žákyně a dva žáci, dvě dorostenky a dva dorostenci atd. - pořadatelé otevřeli štafetovou kategorii MIX bez ohledu na věk a pohlaví, aby si i zbytek oddílu či zájemci z veřejnosti mohli zazávodit. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám