Hlavní obsah

Organizátoři ostravského mítinku představili pět atletických hvězd

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den před konáním mítinku Czech Indoor Gala Ostrava 2017 představili organizátoři na brífinku sprintera Kima Collinse, Bralona Taplina, který se utká v běhu na 300 m s Pavlem Maslákem. Ve skoku o tyči Jana Kudličku a koulaře Tomáše Staňka.

Foto: Josef Zajíc

Zprava: Kim Copllins, Bralon Taplin, Jan Kudlička, Tomáš Staněk, Pavel Maslák.

Článek

Organizátoři atletického mítinku Czech Indoor Gala Ostrava 2017 připravili první ochutnávku před hlavní akcí, která se bude konat v úterý 14. února od 15 do 19 hodin v přímém přenosu České televize (od 17:00).

Na brífinku v pondělí 13. února organizátoři umožnili pár úvodních rozhovorů s pěti muži, kteří se pokusí podat světové výkony ve svých disciplínách.

Hvězdami disciplíny, která uzavře v 18:54 hodin mítink v běhu na 300 metrů, budou Bralon Taplin a Pavel Maslák. Oba se již spolu utkali dvakrát (1:1).

„Myslím, že to bude s Pavlem velký souboj. Žádnou speciální přípravu nemám. Všechno je možné. Chci být připraven na všechny možnosti. Jestliže Pavel začne velmi rychle, tak se přizpůsobím. Pokud odstartuje pomaleji, budu si dávat pozor na jeho finiš," konstatoval Bralon Taplin z Grenady.

„Vzhledem k tomu, že jsem před čtyřmi týdny běžel 400 m a 18. února poběžím 400 m opět, tak jsme  s trénérem zvolili trať na 300 m. Od závodu očekávám, že tu bude výborné publikum, skvělá atmosféra. Jaký bude čas, jestli vyhraji, nebo ne, od toho zatím neočekávám nic. Doufám, že to bude dobrý čas a pak budu spokojený,” vyjádřil se k závodům Pavel Maslák.

Podle pondělní startovní listiny bude ke sportovní akci připraveno 182 atletek a atletů. Součástí mítinku je XIII. ročník Ostravské laťky 2017, ve které se představí  osm českých i zahraničních špičkových atletek. 

Velmi atraktivní, kromě běhu na 300 m, bude závod na 400 m žen, kde se ve dvou rozbězích utká deset závodnic. Ve druhém rozběhu v 18:22 hodin do drah zakleknou Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová.

Zajímavé budou boje v běhu na 60m, kde bude běžet Kim Collins (Svatý Kryštof a Nevis), který ve svých čtyřiceti letech se necítí starý - naopak se stále zlepšuje.

Ve vrhu koulí bude Českou republiku reprezentovat Tomáš Staněk: „S čím do toho zítra jdu? Budu se snažit dát osobák. Na startovce mám velkou konkurenci. Například Polák Konrád Bukowiecki, Frank Elemba také David Storl s výkonem 21,37. Budu se snažit hodit za 21,50. Uvidíme.”

Do atletické haly se těší také Jan Kudlička. Pokusí se atakovat rekord haly z roku 2016, kdy při Mistrovství České republiky skočil 577 cm. „Bylo by  fajn, kdybych vyhrál. Já se tady cítím jako doma, přestože jsem fakticky z Opavy. Hodně si ty moravské závody užívám, protože se ne tak často do Ostravy dostanu. Letos na Zlaté tretře Ostrava nemáme tyč a tak jsem rád, že se předvedu fanouškům, přátelům a rodině. Samozřejmě budu chtít odjíždět s co nejlepším výsledkem,” svěřil se Jan Kudlička.

Program atletického mítinku Czech Indoor Gala Ostrava 2017 začne v úterý 14. února v 15:00 hodin národními závody, od 17:00 hodin bude na programu hlavní závod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám