Hlavní obsah

Organizátoři Hrabalova Kerska hledají dvacetileté

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. května se uskuteční již 20. ročník slavnosti Hrabalovo Kersko.

Foto: Jan Řehounek

Ilustrační fotografie

Článek

Setkávají se na ní každoročně lidé, kteří vzpomínají na slavného spisovatele Bohumila Hrabala, jenž v chatové oblasti mezi Sadskou a Velenkou pobýval na své chatě od září 1965 až do prosince 1996, kdy si tady na náledí poranil kyčel. Následně 3. února 1997 po pádu z okna v pátém patře ortopedické kliniky Na Bulovce umírá.

Připomínají si rovněž, a to za účasti řady spisovatelových přátel či umělců spjatých s jeho tvorbou, Hrabalovo dílo, divadelní inscenace či filmy podle jeho literárních předloh, případně knihy věnované jeho osobnosti.

První ročník Hrabalova Kerska se uskutečnil 22. května 1999. Organizátoři slavnosti by letos rádi v Kersku přivítali lidi stejně staré jako je Hrabalovo Kersko, tedy narozené 22. května 1999. Přijedou-li, stanou se čestnými hosty a čekají na ně i pěkné dárky. Stačí se přihlásit 19. května po poledni u stánku s logem Město Nymburk v areálu Lesního ateliéru Kuba v Kersku a prokázat datum narození.

Reklama

Výběr článků

Načítám