Hlavní obsah

Oprava kolejšitě v Nové Vsi zastaví tramvaje přes Svinovské mosty v Ostravě

Novinky, Ondřej Petráš

Od 10. do 19. července nepojede mezi ostravskými zastávkami Nová Ves Vodárna a Telekom. škola jediná tramvaj. V tomto úseku nebude jezdit ani tramvajová linka č. 4 do Martinova. Důvodem je oprava kolejiště u zastávky Nová ves Vodárna a s tím související zavedení náhradní dopravy.

Článek

Jedná se o místo přibližně 250 metrů ve směru do Poruby od jedné z nejvýznamnějších křižovatek v Ostravě. Tramvaje tímto místem již několik měsíců projížděly sníženou rychlostí. Veškeré linky, které běžně jezdí vyloučeným úsekem, budou ukončeny na zastávce Hulváky, kde dojde ke změně linky a budou pokračovat v jízdě. V souvislosti s pracemi v kolejišti je v místě zúžen provoz v každém směru z dvou pruhů na jeden.

V této souvislosti bude zavedena náhradní autobusová dopravy (NAD) v úseku zastávek Hulváky – Nová Ves Vodárna – Svinov mosty h. z. – Zahrádky – Třebovická – Telekom. škola v intervalu cca 3 - 5 minut mezi jednotlivými spoji. Zastávky NAD budou obsluhovat všechny tramvajové zastávky a budou umístěny buď na stejnojmenných autobusových zastávkách nebo na dočasně zřízených zastávkách v blízkosti dotčených tramvajových zastávek. Dočasné zastávky budou zřízeny u zastávek Zahrádky, Třebovická a Telekom. škola.

V úseku Vřesinská – Hlavní třída – Poruba Vozovna – Telekom. škola – Dílny DP Ostrava – Martinov bude zavedena náhradní tramvajová doprava s intervalem 5 minut mezi spoji. Přestup mezi autobusovými a tramvajovými spoji náhradní dopravy bude zajištěn na zastávce Telekom. škola.

Noční provoz bude organizován následovně. Noční spoje linky NAD1 nebudou ukončeny na zastávce Telekom. škola ale pojedou dále po ulici Opavské a 17. listopadu až na konečnou zastávku Vřesinská. Bude rovněž jezdit autobusová linka NAD2 v úseku Hulváky – Svinov mosty h. z. – Bedřich Nikodéma – Martinov.    

Vedle opravy tramvajových Mostů Mládeže, ulic Českobratrské a Dr. Martínka a estakády Bazaly na Slezské Ostravě se jedná o další – byť krátkodobé – omezení MHD v Ostravě.

Výlukové jízdní řády budou vyvěšeny na označnicích zastávek dotčených linek a na zastávkách náhradní dopravy. Kompletní informace k organizaci výluky a informací ohledně umístění zastávek jsou k nalezení na stránkách DP Ostrava www.dpo.cz v sekci Aktuální omezení v MHD.

Reklama

Výběr článků

Načítám