Hlavní obsah

Opilý řidič se po nehodě začal dusit, strážníci museli volat záchranku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přes časté výtky k práci mužů zákona co chvíli někomu zachrání život, nebo majetek. Za život jim může vděčit i zalkoholovaný řidič, kterého předali záchrance.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V pondělí 10. června v nočních hodinách přijala hlídka strážníků z Prahy 13 oznámení o dopravní nehodě, kterou zaznamenal městský kamerový systém na křižovatce ulic Archeologická a Bronzová. Řidič, který se z místa nehody pokusil odejít, nejenže naboural svým vozidlem vozidlo jiné, ale ještě způsobil poškození dalších tří vozidel.

"Když strážníci dorazili na zmiňovanou křižovatku, na chodníku seděl muž, kterého městský kamerový systém zachytil při vystupování z havarovaného vozidla - navíc jej jako řidiče označil i svědek celé události. Jedenadvacetiletý mladík byl zjevně podnapilý, špatně artikuloval a nezvládal koordinaci těla, proto jej strážníci pro podezření ze spáchání trestného činu omezili na osobní svobodě a přivolali hlídku Policie ČR. Mezitím se ale mladík začal dávit a měl záchvaty dušnosti, proto mu strážníci museli zavolat záchranku a do jejího příjezdu mladíka uložit do stabilizované polohy a kontrolovat životní funkce," sdělila mluvčí MP Praha Milena Bližňáková.

Přivolaná hlídka Policie ČR mu posléze při dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v krvi naměřila 2,16 promile a celou věc si převzala k dalšímu šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám