Hlavní obsah

Opilý řidič najížděl na policisty a prorážel zátaras. Skončil ve vazbě

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletý řidič Škody Fabie z Karviné v pátek kolem 23. hodiny nejen že nezastavil policistům na jejich výzvu, naopak přidal na plyn a přes Karvinou ujížděl směrem na Ostravu. To ovšem zdaleka nebylo vše.

Foto: Policie ČR
Článek

Do pronásledování řidiče se postupně zapojili policisté karvinského obvodního oddělení a policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava.

„Na křižovatce u Dolu Karviná, v ulici Ostravská a Stonavská, hlídka dopravní policie donutila řidiče k zastavení. Ten však najednou zařadil zpátečku a najel do levého boku policejního vozidla, které jej blokovalo zezadu. Služební vozidlo poškodil a následně pokračoval v jízdě po Ostravské ulici, ve směru ke kruhovému objezdu v Karviné-Dolech,” informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Zhruba 60 metrů před kruhovým objezdem byl mladý řidič opět donucen zastavit. Místo uposlechnutí výzev se náhle rozjel na přistupujícího policistu. Policista naštěstí včas uskočil.

„Řidič fabie v jízdě pokračoval dále. Opětovně narazil do služebního vozidla a zátarasem se snažil projet. Policisté speciální pořádkové jednotky využili chvíli, kdy se řidič pokusil přejet travnatý pás a z vozidla ho vytáhli. Mladík stále kladl aktivní odpor, policisté použili donucovací prostředky,” dodala mluvčí.

Ve vozidle byli dva muži, řidič ve věku 24 let a o 10 let starší spolujezdec. Oba byli pro svou podnapilost převezeni na protialkoholní záchytnou stanici, kde jim bylo naměřeno 1,68 promile. 

„Řidiči ve věku 24 let z Karviné bylo sděleno obvinění ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě, byl podán návrh na vazební stíhání. Soud návrhu vyhověl a nebezpečný řidič byl vzat do vazby," uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám