Hlavní obsah

Opilý řidič nabízel pět tisíc, když ho policisté propustí

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý řidič po svém zadržení v neděli 13. listopadu nabízel policistům úplatek pět tisíc korun, teď ho čeká vyšetřování, na jehož konci může strávit až šest let za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Vozidla, které řídil opilý muž, si všimli policisté v ulici U Plynárny v Praze 4 kolem páté hodiny ranní. Jeho jízda byla velice nestandardní, vybočovalo do protisměru, kličkovalo a málem opustilo i vozovku. Policisté se vozidlo rozhodli zastavit.

Řidič se místo předložení dokladů vypotácel z vozu a nemohl udržet rovnováhu a byl z něj cítit alkohol. Z toho důvodu byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. Tomu sice vyhověl, ale nebyl schopen ji absolvovat.

Druhou šanci dostal, když ho policisté vyzvali k provedení lékařského vyšetření. To se řidiči zjevně nezamlouvalo a nabídl policistům zaplacení pokuty. Ti mu odvětili, že to není možné. Řidič jim na to nabídl úplatek pět tisíc korun. Místo vysvobození, ale dostal pouta a byl převezen na služebnu.

„Na místním oddělení se nakonec podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Ta u něj prokázala více než dvě promile. Po vystřízlivění byl umístěn v policejní cele a následně skončil u vyšetřovatele, který mu sdělil obvinění z trestného činu podplacení. Za ten může v případě odsouzení strávit za mřížemi 1 až 6 let. Vyšetřován je prozatím na svobodě,“ uzavřela policejní mluvčí Eva Stulíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám