Hlavní obsah

Opilý obnažený invalida na vozíku se v nemocnici porval i se strážníky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ani invalidita nebránila opilci, aby nevyhrožoval fyzickým násilím svému okolí. Chtěl se porvat se zdravotníky, ochrankou nemocnice, kam byl převezen, a nakonec i s muži zákona. Nakonec dostal náramky a z opice se musel vyspat na záchytce.

Foto: MP Praha

Snímek ze zásahu.

Článek

Strážníci MP z Prahy 6 byli ve středu večer přivolání personálem nemocnice ve Střešovicích, aby zasáhli proti agresivnímu a značně opilému 30letému pacientovi. Zprávu přijali na tísňové volání jako velmi naléhavý případ. Po příjezdu nevěřili vlastním očím, drama bylo skutečné, i když značně tragikomické. Opilec s holí na invalidním vozíku vyhrožoval fyzickým násilím nejprve zdravotníkům, poté i přivolané ostraze nemocnice.

K velmi opilému muži bylo přivoláno speciální vozidlo pro odvoz opilců, které ho mělo převézt na záchytku. Lékaři naměřili agresorovi bezmála tři promile. Na okolí neustále křičel vulgární nadávky, a když si stáhl kalhoty a začal odhalovat své genitálie, strážníci ho odvezli do vstupní haly, aby nerušil pacienty čekající na ošetření.

Muž ochrance i strážníkům neustále nadával, byl stále agresivnější, jednomu strážníkovi dokonce vyhrožoval smrtí. Při pokusu napadnout člena ochranky, museli strážníci zasáhnout silou, přičemž jeden ze zakročujících dostal pěstí do obličeje. Následoval rychlý pacifikační zásah podle pravidel a nasazení pout.  

Muž je podezřelý z útoku na úřední osobu, strážníci na místo přivolali Policii ČR. Agresora si následně převzala hlídka pro odvoz opilců a převezla ho na záchytku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám