Hlavní obsah

Opilý muž vykopl dveře bývalé přítelkyně, napadl a těžce zranil jejího kamaráda

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Do policejní cely odvezli policisté koncem prosince šestadvacetiletého muže z Napajedel, který v opilosti násilím vnikl do bytu bývalé přítelkyně a brutálně napadl a zranil domnělého soka v lásce. Útočníkovi hrozí až desetileté vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Všichni tři aktéři události pracovali v jednom podniku v Napajedlech. Tam se také mladá žena potkala se svým přítelem, s nímž se po pěti letech vztahu v létě loňského roku rozešla a odstěhovala se od něj. Muž to těžce nesl a chtěl se k ní vrátit,“ uvedla v pátek 10. ledna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Během vánočních svátků, po probdělé noci, kdy se bavil ve společnosti a konzumoval alkohol, se v sedm hodin ráno odebral do bytu své bývalé přítelkyně. Protože mu na zvonění neotevírala, vykopl dveře a vnikl dovnitř, kde mladá žena spala na pohovce s kamarádem.

„Muž domnělého soka strhl z postele a agresivně na něj zaútočil jak pěstmi, tak kopy, přičemž měl na nohou pracovní obuv. Mladého muže zranil a navíc poškodil dveře do bytu včetně zárubní s minimální škodou šest tisíc korun,“ sdělila mluvčí.

Napadenému muži se po nějaké době podařilo z bytu uprchnout. Doběhl domů, odkud vyděšení rodiče přivolali záchranáře a policii.

„Policisté zadrželi útočníka v jeho bydlišti a převezli do policejní cely. Kriminalisté ohledali místo činu a vyslechli svědky. Agresor se ke svému činu doznal pouze částečně,“ řekla Monika Kozumplíková.

Komisařka kriminální policie obvinila šestadvacetiletého muže z Napajedel ze čtyř trestných činů. Za porušování domovní svobody, poškození cizí věci, nebezpečné vyhrožování a těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu hrozí podle policejní mluvčí dosud netrestnému muži v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám