Hlavní obsah

Opilý muž kategoricky žádal, aby byl zavřen do vězení. Nakonec skončil na záchytce

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajně rozrušený cizinec, který usilovně trval na tom, že chce být zavřen do vězení, se na služebnu městské policie v Mladé Boleslavi dostavil půl hodiny před nedělní půlnocí.

Článek

"Vyhrožoval, že pokud ho do vězení nezavřeme, vykopne dveře u služebny, o což se také bezúspěšně pokusil," popsal dramatickou událost velitel městské policie Tomáš Kypta.

Hlídka městské policie muže uklidnila, po zjištění totožnosti čtyřiatřicetiletý občan polské národnosti místo opustil. Tím ale jeho noční řádění neskončilo.

Zhruba o hodinu později se s ním strážníci potkali jen o pár desítek metrů dál, u městského divadla. Muž začal na projíždějící hlídku něco křičet, proto strážník vozidlo zastavil a otevřel okno.

"Cizinec vzápětí po strážníkovi hodil zapalovač. Vzhledem k tomu, že od něj hrozil další útok a na výzvu nereagoval, museli strážníci použít donucovací prostředky a následně i pouta)," uvedl Tomáš Kypta.

Jelikož bylo jasné, že je posilněn alkoholem, provedli u něj test na přítomnost alkoholu. Naměřili mu v dechu 1,43 promile. Navíc byl zřejmě i pod vlivem nějaké návykové látky, proto byl převezen do nemocnice, kde lékař rozhodl o jeho umístění na záchytnou stanici.

Reklama

Výběr článků

Načítám