Hlavní obsah

Opilého tanečníka zachránil služební pes

Novinky, Leona Roháčková

Do mrazivé noci odešel v sobotu z plesu na Rejvízu devětačtyřicetiletý muž. Cestu do Zlatých Hor ale opilý tanečník nezvládl a zabloudil. Policisté se ho vydali hledat na popud přítelkyně, podchlazeného a vyčerpaného jej v lese našel služební pes.

Foto: KK Prostějov

Ilustrační foto

Článek

Sobotní večer trávila jednapadesátiletá žena se svým 49letým přítelem na plese na Rejvízu. Okolo půl jedenácté opustil muž společnost s tím, že půjde sám pěšky do Zlatých Hor.

"Ženě to po nějaké době nedalo a zatelefonovala mu. Muž jí sdělil, že ztratil orientaci a neví, kde je. V obavě o jeho zdraví či dokonce život nás okamžitě požádala o pomoc," popsala situaci policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Do akce se zapojilo 13 policistů i se služebním psem, kteří začali propátrávat všechny cesty, po kterých se muž mohl vydat.

"Psovod se psem Mazym dostali za úkol prověřit lesní cestu, kudy vede běžkařská trasa na Zlaté Hory a Vrbno pod Pradědem. Asi po pěti kilometrech našel muže ležícího ve sněhu, který byl při vědomí, ale silně podchlazený a unavený," dodala mluvčí.

Promrzlého zbloudilce převezli do bezpečí hasiči na sněžném skútru.  Při sepisování vysvětlení policisté muži naměřili 1,72 promile alkoholu v krvi. 

Reklama

Výběr článků

Načítám