Hlavní obsah

Opilec za volantem naboural několik aut a napadl zasahujícího policistu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postupně několik oznámení přijala linka 158 v úterý 6. března večer na vozidlo, které během jízdy nabouralo několik vozidel a ujelo. Řidiče nakonec policisté našli, byl opilý a popral se s policistou.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

První telefonát na tísňovou linku hlásil vozidlo Mercedes Benz v Průmyslové ulici v Praze, které nedobrzdilo a nabouralo vozidlo před sebou a ujelo. To nebyl zdaleka poslední telefonát. O chvíli později naboural řidič Mercedesu v Běchovicích do protijedoucího vozidla Škoda a o několik metrů dál do vozidla Fiat taktéž v protisměru.

Opilce za volantem ale přemohlo močení a tudíž nedaleko výzkumného ústavu zastavil a odešel si ulevit. „Tohoto okamžiku využil muž, který jej od druhé dopravní nehody pronásledoval a viděl všechno jeho nebezpečné jednání. Vyběhl ze svého vozidla a sebral muži ze spínací skříňky klíčky, aby mu zabránil v další jízdě. V tu chvíli na místo dorazili policisté z Pohotovostní motorizované jednotky, kteří nebezpečného řidiče vyzvali k prokázání totožnosti,“ popsala dění policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Opilý řidič na výzvy reagoval vulgárně a urážlivě. Pohyboval se nejistě a špatně mluvil. Navíc neustále vcházel na komunikaci a ohrožoval tak sebe i ostatní řidiče, policista ho v jednu chvíli musel podržet, aby nespadl na zem.

Čtyřicetiletý řidič na to ale zareagoval napadením policisty. „Opakovaně chytil policistu za uniformu a snažil se jej stáhnout k zemi. I přes opakované výzvy muž svého jednání nezanechal. Po několika minutách se jej policistům podařilo zpacifikovat,“ dodala mluvčí.

Dechová zkouška na místě nebyla možná, tak k nim policisté přistoupili až v nemocnici, kam byl opilý řidič převezen. Bylo mu naměřeno 2,2 promile alkoholu v dechu. Během dnešního dne bude muž vyslechnut a obviněn z podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám