Hlavní obsah

Operní pěvkyně z Opera Divas mají za sebou premiéru nového programu

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opera Divas mají za sebou premiéru nového programu nesoucí název Tereziánské koncerty - Divy lásky a hudby. Ta proběhla 24. března na zámku v Klášterci nad Ohří.

Foto: Archiv OPERA DIVAS

Zleva: Mátlová, Andrea Kalivodová a Pavlína Senić

Článek

Speciální program vznikl u příležitosti 300. výročí narození Marie Terezie, velké milovnice umění. Byla ctižádostivou, statečnou a odpovědnou panovnicí, která byla velmi společenská a pozornost si jistě zaslouží. Vedle svých povinností však také milovala hru v kostky, karty, ale hlavně hudbu, tanec a divadlo a za její vlády se umění velmi dařilo.

Divasky, tak si pěvkyně Pavlína Senić, Tereza Mátlová a Andrea Kalivodová zkráceně říkají, na klavír v Klášterci nad Ohří doprovodila Ladislava Vondráčková, docentka HAMU.  

Všechny zažily to, co srce umělcovo vždy potěší – vroucí publikum a naprosto vyprodaný sál, a to opravdu až do posledního místečka. „Tři tenoři v sukních“, jak jsou také tyto krásné dámy přezdívány, měly pro své posluchače připravený operní program a známé muzikálové melodie. Potěšily tak příznivce krásných hlasů i obdivovatele krásných žen. 

Nevšední trojhlas předních operních pěvkyň, které jsou spojeny se scénami Národního divadla, Státní opery a dalších, si dávají vzájemně prostor i v sólových skladbách. Každá publiku představí svůj hlasový obor a najednou si uvědomíte, jak jsou každá jiná. Je opravdu obdivuhodné, jak jim to společně ladí. Nenechte si tedy ujít některý z jejich dalších koncertů ve vašem okolí.

Posluchači se v jejich podání mohou těšit na Cohenovo Hallelujah, O sole mio, Funiculi Funicula, úryvky z operety Hraběnka Marica, Čardášova princezna, Netopýr, nebo z muzikálu Cats, Phantom Opery, West Side Story, My Fair Lady a mnoho dalšího.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám