Hlavní obsah

Online seznamka využívá jedinečné párové algoritmy

Novinky, Lucie Nemešová

Náš život se v posledních letech v mnoha oblastech posunul do online prostředí. Mezilidské vztahy nejsou žádnou výjimkou. Mnoho lidí se upírá právě na sociální sítě a online seznamky. Internetová seznamka Tvoje láska pomáhá nejen lidem se zdravotním hendikepem najít pravého partnera pro život.

Článek

Za myšlenkou stojí manželé Kristýna a Jakub Mertlovi, kteří se také seznámili prostřednictvím jedné agentury. „V našem projektu Tvoje láska, kde chceme pomoct lidem s určitým typem hendikepu najít si partnera pro život, využíváme jedinečné párové algoritmy. Díky nim klientům doporučíme toho nejvhodnějšího partnera,“ říkají manželé Mertlovi.

Moderní metodu párování navrhl sám zakladatel seznamky matematik Jakub Mertl. Celá metoda je založená na porovnání osmi úrovní, jako je povaha, představa o ideálním protějšku nebo představa o budoucnosti. „Obecně statisticky víme, že nejpodstatnější, zejména u mladší věkové skupiny, je kategorie pohledu na rodinu a děti,” uvedl Jakub Mertl.

Unikátní seznamka nejen pro lidi s hendikepem

Projektu šéfuje Michal Sněhota, který byl zároveň jedním z klientů služby. Michal se narodil s dětskou obrnou a částečně využívá invalidní vozík. Tvoje láska mu umožnila najít si partnerský vztah. Podle něj mnoho lidí s hendikepem tráví většinu času doma a přímému kontaktu se radši z obavy kvůli odmítnutí vyhýbá.

Stejně tak nyní, kdy mezilidský kontakt často nahrazuje komunikace přes různé online aplikace, může služba sociální kontakt aspoň zčásti suplovat. Klienti si navíc sami zvolí, jaké informace o sobě chtějí mít zveřejněné, portál jim zajišťuje i bezpečnou komunikaci, a to vše za přispění jedinečného párovacího algoritmu dle preferencí uživatelů. Služba je navíc pro všechny zdarma.

„Na začátku jsme se setkávali s tím, že při seznamování byli lidé s hendikepem často limitovaní různými okolnostmi, jako je třeba cestování apod. Nyní jim Tvoje láska umožňuje být online prakticky celý den. Navíc na tomto portálu ještě více dbáme na to, aby to bylo bezpečné prostředí pro lidi, kteří na naši seznamku zavítají,” říká Jakub Mertl.

Internetová seznamka Tvoje láska funguje již třetím rokem. Za tu dobu se na portálu registrovalo více než 2 tisíce klientů a majitelé mohou hovořit o stovkách párů, které si díky ní našlo partnera nebo kamaráda. Podle Michala Sněhoty tato seznamka boří veškeré mýty o tom, že by hendikepovaný člověk musel randit nebo se přátelit pouze s hendikepovaným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám