Hlavní obsah

Ondřej Sokol natáčel se svým osmiletým synem

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec a režisér Ondřej Sokol před pár dny dokončil natáčení celovečerního filmu Krásno, který je jeho filmovou prvotinou. Poslední natáčecí den si zahrál i jeho osmiletý syn Adam.

Foto: produkce Krásno

film Krásno

Článek

Na závěr se natáčely důležité záběry u vodní nádrže Krásné u Šumperka, kde se ve vodě koupou čtyři děti. „Točili jsme scény, které se odehrávají v době, kdy jsme byli malí kluci, kteří později řeší, co zažili.  Využil jsem svého syna Adama, který si se svými kamarády ve filmu rád zahrál,“ řekl režisér.

Pro malého Adama to není první herecká zkušenost. Dva roky se už totiž spolu s dvanáctiletou sestrou Ester objevuje v představení Vánoční koleda v Divadle Hybernia, které Ondřej Sokol režíroval a kam je obsadil do dětských rolí. Bude tak mít v této profesi pokračovatele? „Já nebudu svým dětem nic zakazovat a radit jim, aby dělali něco jiného. Nejsem nadšený z toho, že je herectví baví, ale když se tak rozhodnou, určitě je budu podporovat,“ říká s nadhledem Sokol.

Pro Ondřeje Sokola je však jakýmsi dítětem i film Krásno. Spolu s kamarádem od dětství hercem Martinem Fingerem napsali scénář, který vychází z jejich životních zážitků, a ztvárnili společně i dvojici hlavních hrdinů. Držitel několika ocenění za hereckou a režijní práci film také režíroval, pracuje i na střihu a na podzim má v plánu společně s hudebníkem Janem P. Muchowem vytvořit hudební složku snímku.

Že půjde o film velmi zajímavý, naznačují už první zpracované záběry, kterým se právě v těchto dnech ve střižně věnuje. „V tuto chvíli ještě netuším, co z toho vznikne za film. Snažili jsme se to natočit nejlépe, jak jsme uměli,“ svěřil se nadšeně Sokol.

Kromě Ondřeje Sokola a Martina Fingera uvidí diváci v hlavní ženské roli Janu Krausovou, její dceru hraje Zuzana Stavná. Zajímavé role mají také Ondřej Malý, David Matásek, Karel Roden, Jaroslav Plesl, Michal Pavlata, Jan Kačer, Nina Divíšková, Michal Suchánek či Dalibor Gondík. S jejich výkony je režisér, stejně jako s výborně fungujícím štábem, také nadmíru spokojený. „Herci hráli přesně tak, jak jsem chtěl, takže se na výsledek hrozně těším.“

Premiéra je naplánována na 30. ledna 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám