Hlavní obsah

Ondřej Gregor Brzobohatý naděloval hudební dárky už před Štědrým dnem

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ondřej Gregor Brzobohatý naděloval už před Štědrým dnem. Jeho vánoční koncerty v Opočně, které se uskutečnily 21. prosince, byly pro posluchače v sále Kodymova národního domu dárkem opravdu nevšedním a na dlouho nezapomenutelným.

Foto: Dana Ehlová (archiv)

Ondřej Gregor Brzobohatý naděloval už před Štědrým dnem. Jeho vánoční koncerty v Opočně, které se uskutečnily 21. prosince, byly nevšedním dárkem.

Článek

Vánoční koncerty interpret pojal jako průřez svým hudebním životem. Vzpomínal na dětství, kdy cvičil na housličky, protože jeho otec a slavný herec Radoslav právě tento nástroj ovládal, také na večerníčky a rodinné muzicírování, na kapelu Bůh ví a první vlastní album Identity.

V úvodní části zazněly písně Jaroslava Ježka, Elvise Presleyho, Beatles nebo třeba Eltona Johna. Stranou ovšem nemohla zůstat ani vlastní tvorba - jakmile se „opřel“ do kláves klavíru a začal zpívat silné skladby jako Věštkyně nebo Kéž, ale i Hádej z filmu Dvanáct měsíčků, napadla zcela určitě nejednoho posluchače ve vyprodaném sále otázka: Kolik sudiček vlastně přišlo k jeho kolébce?

Bylo jich hodně. Kdyby se totiž talent Ondřeje G. Brzobohatého dal rozdělit mezi samostatné osobnosti, i tak by jistě byl úspěšným klavíristou, zpěvákem nebo skladatelem. Ve chvíli, kdy se jeho hudební nadání „potkává“ tzv. 3 v 1 (přidáme-li texty písní, tak tedy 4 v 1), vychutnává si návštěvník takové umění umocněně.     

Navíc Opočno, město, odkud do velkého světa modelingu vykročila Miss World Taťána Kuchařová, Ondřeje Gregora Brzobohatého (stejně jako jeho manželku) prostě miluje. Po vstupenkách se doslova zaprášilo a šťastlivci v hledišti si užívali každý song, pobaveně reagovali na jakoukoliv historku "z ciziny i domácího" Opočna.

A pokud tahle mimořádná osobnost naší hudební scény neváhá pozvat na pódium k mikrofonu hudebně nadané členy rodiny Kuchařovy - zpěvačku Livii či její tetu Radku Mojžíšovou, potlesk následuje naprosto zákonitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám