Hlavní obsah

Olympia Teplice ve spolupráci s Životem dětem pořádá druhý ročník sbírky Pomáhejte spolu s námi

Novinky, Tomáš Kopečný

Ve čtvrtek 30. června charitativní organizace Život dětem zahájila ve spolupráci s obchodním centrem Olympia Teplice sbírkový projekt s názvem Pomáhejte spolu s námi, jenž se druhým rokem snaží podporovat v léčbě vybrané vážně nemocné děti z Ústeckého kraje.

Foto: Život dětem a Olympia Teplice
Článek

Letos se jimi stali tři chlapci trpící poruchou růstu, dětskou mozkovou obrnou a Duchennovou svalovou dystrofií. Sbírka probíhá v OC Olympia Teplice až do 25. srpna prodejem samolepek za 50 Kč.

„Zahajujeme druhý ročník projektu Pomáhejte spolu s námi a věříme, že bude podobně úspěšný jako ten loňský. Díky ochotě návštěvníků a vedení obchodního centra Olympia Teplice se nám vloni podařilo získat 101 120 korun pro Michalku s dětskou mozkovou obrnou. Letos naše pomoc směřuje ke třem chlapcům Filipovi, Lukášovi a Tomášovi, jež musí od mala také bojovat se zákeřnými nemocemi,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková. 

Filip (18 let) kromě oboustranné vrozené vady sluchu trpí i vážnou poruchou růstu. Ve 4 letech prodělal náročnou operaci, díky které není zcela ochrnutý. Z výtěžku sbírky mu bude uhrazen nový mechanický vozík, bez něhož se bohužel neobejde.

Lukáš (10 let) bojuje s dětskou mozkovou obrnou, která mu zatím neumožňuje samostatný život a je zcela závislý na dospělé osobě. Sbírka mu má zajistit intenzivní rehabilitaci v Klimkovicích a výrazně tak přispět k rozvoji schopnosti jeho chůze.

Tomáš (13 let) trpí nevyléčitelnou Duchennovou svalovou dystrofií. Jeho těžký život mu může usnadnit asistenční pes, jehož výcvik je však pro rodinu finančně nákladný. Náklady na výcvik budou rovněž uhrazeny ze získaných peněz.

„Za každou zakoupenou samolepku či finanční příspěvky přímo na konta chlapců jménem jednotlivých rodin opravdu děkujeme. Jako milou drobnost Olympia Teplice pro všechny dárce připravila děkovný certifikát, který obdrží od obsluhy info stánku obchodního centra. Vybrané peníze budou rodinám předány v sobotu 27. srpna v rámci programu pro děti s názvem Hurá do školy,“ dodává Maria Křepelková.  

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a Srdce dětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám