Hlavní obsah

Olomoučtí studenti se seznamovali s fotbalovým zákulisím

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během pátku 7. dubna se mohli studenti olomouckého Gymnázia Čajkovského blíže seznámit se zákulisím profesionálních fotbalových soutěží, neboť školu navštívili Radek Kubíček, člen VV KFS, a Ing. Petr Vysloužil, předseda Komise rozhodčích.

Foto: Petr Kameníček
Článek

Přibližně hodinová beseda na půdě Gymnázia Čajkovského proběhla s vedením Olomouckého krajského fotbalového svazu, které zastupoval člen VV KFS Olomouc Radek Kubíček, ve spolupráci s Komisí rozhodčích a jejím předsedou Ing. Petrem Vysloužilem. Téma této besedy znělo Jak těžké to má fotbalový rozhodčí profesionálních soutěží.

Ing. Petr Vysloužil působí ve vrcholových soutěžích jako rozhodčí přes 10 let a má i mezinárodní zkušenosti z Evropské ligy. Studenti se tak mohli blíže seznámit s prostředím a zákulisím vrcholových fotbalových soutěží a nahlédnout „pod pokličku“ tohoto oblíbeného sportu.

Beseda sloužila také k navázání užší spolupráce se školou a k náboru fotbalových rozhodčích mezi mladými adepty. Ti tak mají možnost se pod odborným vedením dostat také do profesionálních soutěží.

Gymnázium Čajkovského dlouhodobě podporuje sportovně nadané studenty, kteří mohou studovat ve speciální sportovní třídě čtyřletého studia, které vhodně zohledňuje vyšší časovou zaneprázdněnost studentů se standardem výuky na gymnáziu. Škola tak dlouhodobě sklízí ovoce v podobě nejrůznějších prvenství, z poslední doby např. titul nejlepší tým házenkářek ze SŠ ČR, v rámci družstev volejbalistek studentky uspěly spolu s TJ Sokol Šternberk v extralize kadetek a nyní hoši vyhráli republikový titul ve futsalu.

Plánuje se, že spolupráce mezi Gymnáziem Čajkovského v čele s ředitelem Mgr. Radkem Čapkou a Olomouckým krajským fotbalovým svazem bude dál pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám