Hlavní obsah

Olomoucká Poliklinika SPEA má za sebou kompletní rekonstrukci za 200 miliónů korun

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poliklinika SPEA Olomouc v těchto dnech zakončila kompletní rekonstrukci původního stavu budovy, doplněnou o prvky nové architektury, kterou započala již v roce 2007. V průběhu devíti let kompletně obnovila vnitřní i vnější prostory, do kterých postupně investovala bezmála 200 miliónů korun.

Foto: Archiv Polikliniky SPEA Olomouc

Jako první zahájila společnost SPEA Olomouc vnější rekonstrukci budovy, která se tak dočkala úplně nového pláště po více než 80 letech.

Článek

Jako první zahájila společnost SPEA Olomouc vnější rekonstrukci budovy, která se tak dočkala úplně nového pláště po více než 80 letech, kdy byl dům postaven. Kromě nové fasády došlo ke kompletní výměně oken a úpravě dvorního traktu.

O dva roky později zrekonstruovala společnost také atrium budovy. Následně se  pustila do obnovy vnitřních prostor. Nově byly do budovy vestavěny dva výtahy v atriu a došlo také k rekonstrukci a výrazné modernizaci přízemí. V roce 2012 poliklinika částečně zrekonstruovala střechu a v roce 2014 ještě vyměnila původní výtah za nový.

„Souběžně s těmito opravami docházelo také k průběžné revitalizaci vnitřních prostor včetně kompletního pořízení moderního nábytkového vybavení ordinací a dalších pracovišť, a nákupu moderní přístrojové technologie,“ informoval výkonný ředitel Polikliniky SPEA Olomouc Ing. Jiří Skutka s tím, že kompletní revitalizaci zakončila poliklinika v letošním roce modernizací lékárny.

„Z hlediska dokončené revitalizace budovy vnímám letošní rok jako velký mezník. Díky postupné obnově nyní můžeme pacientům nabídnout nejen kvalitní zdravotní péči, ale také moderní a přívětivé prostředí, samozřejmě s erudovaným a velmi zkušeným lékařským a sesterským týmem,“ dodal výkonný ředitel.

Lékaři polikliniky SPEA Olomouc provedou ročně okolo 220 000 ambulantních vyšetření a ošetření. Zdravotní péči poskytuje 23 ambulancí specialistů, tři ambulance praktických lékařů pro dospělé a dvě ambulance praktických lékařů pro děti a dorost, pět stomatologických ambulancí, rentgenové pracoviště, pracoviště CT, pracoviště biochemické a hematologické laboratoře. Společnost v budově dále provozuje lékárnu, kterou denně projde 700 až 800 pacientů.

Budova byla postavena v roce 1927 a již od svého vzniku objekt prakticky sloužil zdravotnictví. Za první republiky zde sídlila nemocenská pokladna, v padesátých letech začal sloužit k poskytování primární zdravotní péče, a tomu účelu slouží dodnes. Od 50. let minulého stolení zde působil Okresní ústav národního zdraví, od roku 1996 zde působí společnost SPEA Olomouc, s. r. o. poskytující ambulantní zdravotní péči zejména pacientům Olomouce a blízkého okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám