Hlavní obsah

Ollie Roučková, závodnice na čtyřkolce, stála v Maďarsku dvakrát na stupních vítězů

Novinky, Lenka Žáčková

Česká závodnice Ollie Roučková závodí na čtyřkolkách. Je několikanásobnou mistryní republiky v Cross Country. Poslední březnový víkend vyrazila do Maďarska, kde zabojovala v prvním kole na European Baja Championship a dvakrát si vyšlápla na stupně vítězů.

Foto: Archiv European Baja Championship

Ollie Roučková

Článek

Ollie Roučková potvrdila, že patří nejen k absolutní české čtyřkolkové špičce, ale i mezi evropskými jezdci je považována za absolutní špičku, což potvrdila v maďarských písečných pistách v blízkosti města Bugaci.

Za ženy přivezla zlato a bronz vybojovala v mužské kategorii, a to pošilhávala dokonce po druhém místě, ale jak sama říká: „O tom je Baja a i přejetí zatáčky, následné ztracení a návrat do závodu, to k tomu všemu prostě patří,“  dodala s kouzelným úsměvem, i když trošku lítosti tam možná bylo.

Ve třídě Q2 se  Ollie Roučková postavila na bednu a není divu, vždyť čtyřkolku ovládá lépe než leckterý chlap.

Pořadí bylo následující:

1. Iaroslav Tovstyk z Ukrajiny

2. Przemyslaw Pawlowski z Polska 

3. Ollie Roučková z České Republiky.

V pilotním dílu se po několika letech oficiálně otevřela kategorie žen, a ty se na stupních vítězů poskládaly takto:

1. Ollie Roučková z České Republiky

2. Sandra Ulrichová ze Slovenska

3. Agata Stefaniak z Polska. 

Ollie Roučková zaslouží opravdu obdiv - během 3 dnů najela s obytným karavanem více než 1300 km a pak se postavila na start skutečně náročného závodu dlouhého 300 km. Na trasu se vydala na své Yamaze. A jaký byl závod? Tak to nám popsala sama Ollie, která je od letošního ledna reprezentantkou ASC Dukla Praha.

„Po celých 300 km jsme závodili na písečných pistách, polovinu závodu jsem hledala stopu a pomalu se mi dařilo se prokousávat kupředu. Pro mne osobně to byl velmi náročný závod, přece jen jsem odkojená bahnem a kamením. Nakonec jsme zvolili jiný převod a posledních 100 km jsem si užívala na maximum. Yamahu jsem držela u huby a na rovinkách dosahovala i 120 km/h. Do poslední chvíle jsem netušila, kolikátá jsem dojela, a když mi poprvé v mém životě hráli hymnu na stupních vítězů, měla jsem co dělat nebrečet dojetím. Velké poděkování patří celému teamu a vám všem fanouškům, kteří jste mně hnali pro co nejlepší výsledek." 

Skromnost krásné závodnice a i její křehkost mnohé překvapuje. Upřít se jí nedá ani pokora a nikdy nezapomene poděkovat všem, kteří se podíleli na tom, že vyjela na trasu a jistě jednou z největších odměn pro všechny je její skvělé umístění. Velký dík patří rozhodně také společnosti Procamping, zkušenému poskytovateli komplexních služeb pro motoristy, které má nyní možnost využívat i Ollie Roučková a její tým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám