Hlavní obsah

Okresní kolo mladých hasičů

Novinky, Tomáš Veverka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos, jako každý rok, se konalo okresní kolo mladých hasičů - hry Plamen. Tento rok byl vybrán termín 18. června.

Foto: Jan Kroček

Ostrava Heřmanice slaví postup do krajského kola

Článek

V sobotu 18. května 2013 se konalo v Ostravě okresní kolo hry Plamen mladých hasičů. Jako každý rok si do krásně upraveného areálu našlo cestu spousty nadějných družstev z Ostravy. Okresní kolo má dvě části, přičemž jeho první polovina se odehrála už na podzim. Soutěž vyvrcholila branným závodem a pokračovala štafetou dvojic.

Soutěží se v mnoha kategorích. Mezi ty nejmenší patří družstvo mladších, kde dlouhou šňůru neporazitelnosti drží SDH Ostrava Heřmanice. Letos družstvo vedené Radovanem Šugarem chtělo opět zvítězit a potřebovalo zvládnout následujících pár disciplín. Družstva jednotlivých sborů se na tento závod připravují celý rok, ať je zima, či léto. V kategorii nejmenších letos zvítězilo opět družstvo Heřmanic.

V kategorii starších, která je určena dětem od 12 do 15 let, se do závodu musí dát úplně všechno, včetně srdíčka. Dva nejlepší celky postupují do krajského kola, které se letos koná v Českém Těšíně. Každoročně postupuje družstvo SDH Ostrava Michálkovice, které dokáže vždy reprezentovat Ostravu na jedničku. V loňském roce na druhém postupovém místě skončil Pustkovec. Letos se do krajského kola dostali mladí hasiči z Ostravy Michálkovic a Ostravy Heřmanic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám