Hlavní obsah

Okolnosti mění podobu jednání přerovských zastupitelů: dva metry od sebe a veřejnost u obrazovky

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastupitelstvo města Přerova se poprvé v jeho historii sejde za podmínek, které nelze označit za běžné. V hlavním sále Městského domu nebudou v pondělí 27. dubna zastupitelé sedět v těsném sousedství – jak je zvykem, ale čekají je samostatné stolky, vzdálené od sebe dva metry.

Foto: Magistrát města Přerova

Už i rada města probíhala nestandardně - v souladu s nařízením vlády.

Článek

Změna ovšem čeká i na přihlížející veřejnost.

„V hlavním sále budou kromě zastupitelů i technici, zajišťující přímý přenos ze zasedání. Vedoucí úředníci, kteří se za normálních okolností zastupitelstva účastní, tentokrát budou v sále chybět. A novináři mohou jednání sledovat z balkónu,“ uvedl přerovský primátor Petr Měřínský.

Jak dále upřesnil, v sále nebude místo ani pro veřejnost – občané budou mít nachystáno zázemí v malém sále, zasedání uvidí na obrazovce a „k ruce“ jim bude dobrovolný hasič, který je v případě, že budou chtít k projednávanému bodu vystoupit, přihlásí do diskuse. Diskutující pak bude hovořit k zastupitelům od mikrofonu přímo z malého sálu.

Aby se vše odehrálo v souladu s nařízením vlády, budou na místě zajištěny dezinfekční prostředky a opatření jsou vyřešena i s příchodem do budovy.

„Zastupitelé půjdou hlavním vchodem z Kratochvílovy ulice. Pro občany bude otevřen boční vchod z Masarykova náměstí. I přes všechna opatření ale doporučujeme Přerovanům, aby raději zasedání sledovali z bezpečí svého domova a přišli jen v případě, že chtějí vystoupit,“ doplnil Zdeněk Daněk z kanceláře primátora.

Zasedání začne ve 14 hodin, k vidění bude v přímém přenosu v Televizi Přerov i na webových stránkách města, kde už jsou nyní zveřejněny materiály, které se budou projednávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám