Hlavní obsah

Ohňostroj letos na Silvestra nebude

Novinky, Barbora Mrkvová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový rok se v Olomouci bude letos oslavovat jinak. Tradiční silvestrovský ohňostroj nebude tradičně o půlnoci, můžeme jej spatřit až další den v 18 hodin.

Foto: www.olomouc.eu

Ilusrtační fotografie

Článek

Vůbec poprvé mají občané Olomouce možnost zažít novoroční ohňostroj, který bude probíhat na Horním náměstí, až 1. ledna navečer. „Oslavy, jejichž tradičním vyvrcholením je ohňostroj, jsme se letos rozhodli v Olomouci pojmout jinak. Rozhodně to však neznamená, že by Olomoučané o světelnou show nad historickou budovou radnice přišli,“ sdělil primátor města Antonín Staněk.

Primátor města doufá, že příchod nového roku a atmosféru s ním spojenou si lidé budou moci užít v poklidnější atmosféře. „Program oslav chceme více přiblížit rodinám s dětmi, proto jsme se ohňostroj rozhodli přesunout ze silvestrovské půlnoci na Nový rok,“ doplňuje Staněk.

Novoroční ohňostroj bude doprovázet bohatý program. „Orientovaný bude především na děti. Program je však koncipován tak, aby zaujal a pobavil také ostatní, kteří si přijdou příchod nového roku do centra města 1. ledna v podvečer vychutnat,“ uvedl náměstek primátora pro kulturu Pavel Urbášek. 

Děti i dospělí se tak mohou těšit třeba na pohádkovou diskotéku, množství soutěží či na vystoupení hudebníka Ellyho Jaye, vítěze talentové hudební soutěže.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám